(VIDEO) Nikola Popović jedan od najzaslužnijih za pobjedu

Popović na nivou.
Nikola Popović

foto:championsleaguebasketball

Nikola Popović odigrao je dobar meč u pobjedi Sombatelija u FIBA Ligi šampiona.

Mađarski tim je u drugom kolu FIBA Lige šampiona na domaćem terenu bio bolji od italijanske Ređiane 78:71 i upisali su drugi trijumf. Banjalučanin u dresu mađarske ekipe Nikola Popović bio je jedan od najboljih u domaćem timu.

Popović je meč završio sa 12 poena, pet skokova i tri asistencije. Odigrao je racionalnu partiju u kojoj je za dva šutirao 5/7, a pogodio je oba slobodna bacanja za nešto više od 24 minuta koliko je proveo u igri. Efikasniji od njega bio je samo Zoltan Perl, koji je ubacio 20 poena.

Nikola Popović visok je 211 centimetara. Rođen je u Banjaluci 1997. godine. Karijeru je počeo u KK Basket 2000, da bi potom nastupao za Crvenu zvezdu sa kojom je igrao i finale juniorske Evrolige 2015. godine.

Nakon toga dobio je ponudu srednje školu Sejdžmont u SAD-u, koju je prihvatio i poslije godinu dana prešao je na Boston Koledž. Popović je 2020. godine potpisao sa Crvenom zvezdom ugovor na četiri sezone. Odmah po potpisivanju ugovora proslijeđen je u FMP. Nakon raskida ugovora sa Crvenom zvezdom ovaj momak iz Banjaluke je otišao u Iran i potpisao za Chemidor, a potom je igrao u Belgiji za Alst, pa za Lietkabelis u Litvaniji. Ljetos je potpisao za Sombateli.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author