Crvena zvezda ima odličan start: Tri od tri

Nova pobjeda.
Džoel Bolomboj

foto: Crvena zvezda/ Đorđe Kostić

Crvena zvezda ima odličan start u Evroligi. Tri utakmice i tri pobjede.

Posljednju su ostvarili u Istanbulu protiv Fenerbahčea, kojeg su pobijedili sa 76:57. Gosti su vodili od početka do kraja i došli su do sigurne pobjede protiv ekipe, koja “puca” na vrh Evrolige.

Najefikasniji strijelac u pobjedničkom sastavu bio je Džoel Bolomboj koji je imao 18 poena uz 10 skokova, Nemanja Nedović je ubacio 17, a Majk Daum je dao 14.

“Košarka je takva igra, znali smo da će se prilagoditi, ući u ritam. Ali generalno, smatram da smo odigrali jako dobru odbranu, spustili smo ih na manji broj poena u odnosu na ono što inače postižu. Sjajan timski duh smo prikazali“, rekao je Džoel Bolomboj.

“Prerano je komentarisati tako nešto, odigrali smo samo tri utakmice, ali moram reći da tajna uspjeha pripada igračima. To je njihova zasluga, oni igraju kao tim i trude se svaki put. Naravno, takođe je bio veoma važan i odličan početak, sjajna prva četvrtina. Ali mislim da smo ovim nastupom malo iznenadili naše protivnike.

Nastavljamo dalje, prerano je za slavlje. Pred nama je dugačak put, ovo je maraton. Moramo ostati skromni, nastaviti da se usavršavamo i učimo jedni od drugih jer smo novi tim. I nastaviti da se borimo jer je sezona tek počela”, rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

U poraženoj ekipi Najdžel Hejs-Dejvis 20 poena.

“Nije ovo bilo uopšte dobro s trenerske strane, kao ni predstava igrača na terenu”, rekao je Šarunas Jasikevičijus trener Fenerbahčea.

Crvena zvezda će u narednom kolu na parketu “Beogradske arene” u petak ugostiti Barselonu.

FENERBAHČE – CRVENA ZVEZDA 57:76 (12:26, 19:12, 11:16, 15:22)


Fenerbahče: Birsen, Boldvin 3, Meli 1, Šanli 2, Mahmutoglu 3, Hejs-Dejvis 20, Hal 10, Pijer 5, Zagars 2, Kolson 9, Marjanović, Birč 2

Crvena zvezda: Millr-Mekintajer 8, Kenan 3, Teodosić 2, Davidovac, Mitrović 7, Kalinić 7, Dobrić, Bolomboj 18, Daum 14, Gedraitis, Nedović 17, Dos Santos.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author