Crvena zvezda sa Milošem Teodosićem napada Fenerbahče

Vraća se Tedosić.
Miloš Teodosić

foto: printscreen

Košarkaši Crvene zvezde u Istanbulu gostuju Fenerbahčeu u trećem kolu Evrolige.

Nakon suspenzije u ekipu se vraća Miloš Teodosić, dok je bek Nemanja Nedović koji je odlično odigrao na startu sezone u Parizu, a nakon toga zaradio i povredu mišića u drugoj utakmici sa Baskonijom i dalje pod znakom pitanja.

Obe ekipe su sa dvije pobjede počele sezonu kada je u pitanju Evroliga.

„Imaju dvije pobjede, odličan su tim i imaju zaista sjajan roster, koji je veoma kompletan. Možda imaju povrede, ali imaju mnogo kvalitetnih igrača i evroligaško iskustvo. Znamo šta moramo da uradimo. Moramo biti veoma koncentrisani na naš plan. Imaju glasnu publiku, zato moramo ostati fokusirani, ne smijemo izgubiti ni minut koncentracije. Držaćemo se plana i boriti se da pratimo ono što smo zamislili za ovu utakmicu”, rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Stanje Nemanje Nedovića:

“Nedović će probati dva treninga danas, videćemo kako će ići. Ići će dan za danom. Putuje sa nama, tako da ćemo odlučiti sutra prije utakmice da li je 100% spreman za meč. Ne želimo da rizikujemo povredu. Ima manju problem, ne želimo da je pogoršamo i izgubimo ga na duži period. Nećemo rizikovati, vidjećemo kako je u posljednjem trenutku”.

Vraća se Miloš Teodosić:

“Miloš je uvijek ključan za tim zbog svog kvaliteta i dodatne vrijednosti koju donosi. Uvrstićemo ga u rotaciju da svojim iskustvom i kvalitetom pomogne ostalima i unaprijedi našu igru”.

Majk Daum je počeo da se privikava na nove saigrače, novi sistem i to je pokazao i u subotu protiv Igokee. Sada slijedi mnogo teži izazov duel sa Fenerbahčeom:

“Sledi duel u Istanbulu. Očigledno, počinjemo da se uigravamo, da igramo što bolje zajedno. Radimo odličan posao igrajući žestoko, što je naš apsolutni cilj za svaku utakmicu. Uzbuđen sam što ćemo igrati protiv prošlogodišnjeg tima sa Fajnal-fora, pa da vidimo koliko snažno možemo da im se suprostavimo.

Nadam se da ćete vidjeti najboljeg Majka. Vjerujem da mogu da nastavim da napredujem. Moj cilj je da pomognem timu da pobijedi na bilo koji način. Bilo na klupi ili na terenu, nije bitno. Želim da nastavim da igram žestoko i pomažem timu da pobjeđuje”, zaključio je Daum.

Meč Fenerbahče-Crvena zvezda igra se u 19 časova i 45 minuta.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author