Poraz Partizana u Madridu, ali ne mora da boli

Poraz u Madridu.
Karlik Džons

foto: KK Partizan

Poraz Paritzana u drugom kolu Evrolige u Madridu od Reala 93:86.

Partizan je počeo novu sezonu Evrolige sa dva poraza u Španiji. Nakon Baskonije bolji je bio i Real Madrid. Poraz kao poraz, sigurno boli, ali ovaj od Real Madrida u gostima može biti nagovještaj nečega boljeg što dolazi iz perspektive Partizana. Igrali su egal tri četvrvrtine u Vizink Centru, gdje rijetko koji tim u Evroligi, dolazi do pobjede.

Igrali u većem dijelu odgovorno, igrali korektno odbranu, a onda ih je poraza koštalo tri i po minuta praznog hoda.

Početkom posljednje dionice domaći tim je zaigrao agresivnu odbranu i napravio seriju 15:2 i riješio pitanje pobjednika. Izgubljena lopta Vanje Marinkovića, poslije nje nesportsi faul iz kojeg Real prvai seriju 5:0 i dolazi na dvocifrenu prednost i poslije dolazi i do 15 poena više.

Ono što raduje navijače crno-bijelih je da se tim nije predavao. U ovim trenucima razigrao se Karlik Džons i uz pomoć Frenka Nilikine je uspio da do kraja dovede razliku na jednocifren broj. Pitanje je samo gdje je bio kad se meč lomio.

U pobjedničkom timu Srež Ibaka 15, Ksavijer Rejten-Majs i Džanan Musa po 12, Mario Hezonja i Gabrijel Dek po 10, a Fakundo Kampaco je imao osam poena i 11 asistencija.

U ekipi Paritzana Karlik Džons 15, Vanja Marinković i Sterling Braun po 12, Frenk Nilikina i Tajrik Džons su dali po 11.

U narednom kolu, Real Madrid gostuje Baskoniji, a Partizan dočekuje Bajern.

REAL MADRID – PARTIZAN 93:86 (24:24, 26:23, 18:17, 25:22)

Real Madrid: Abalde 4, Kampaco 8 (11as), Rejten-Majs 12, Gonzales, Hezonja 10, Musa 12, Dek 10, Ibaka 15, Tavares 8, Ljulj 2, Feliz 2, Ndiave 9.

Partizan: Dejvis 8, Lundberg 6, K. Džons 15, Nilikina 11, Koprivica, Nakić 5, Marinković 12, Pokuševski, Braun 12, Bonga 6, Lakić, T. Džons 11.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author