Nenad Stefanović: U osnovi tu smo izgubili utakmicu

Stefanović nakon poraza u Njemačkoj.
Nenad Stefanović

printscreen

Nenad Stefanović trener Igokee govorio je nakon poraza od Vircburga u drugom kolu FIBA Lige šampiona.

Vircburg je slavio na domaćem terenu ubjedljivu pobjedu 98:80. Igokea je u prvom poluvremenu u dva navrata imala devet poena prednosti, a presudila je treća četvrtina, koju je domaći tim dobio 33:17.

“Odigrali smo veoma dobro prvo poluvrijeme, sve je bilo pod kontrolom. U drugom dijelu je sve krenulo nizbrdo, jedan momak (Majk Dejvis, op.a.) je sve pogađao. Pokušali smo sve u odbrani, igrali smo i jedan na jedan, ali je stekao samopouzdanje. Isto tako, i Zek Selijas je odigrao odličnu utakmicu, pogađao neke šuteve.

Pokazali su određenu dozu agresivnosti na šta nismo uspjeli da odgovorimo na način na koji je trebalo. Dio toga je i moja krivica, kao plejmejker treba da vodim ovaj tim, moralo je bolje”, rekao je Brajs Džons, koji je meč završio sa 11 poen.

 

“Želim da čestitam Vircburgu na zasluženoj pobjedi. Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, u dva navrata imali i plus devet poena. Nismo dobro završili prvo poluvrijeme. U trećoj četvrtini nismo se snašli na njihovu agresivnu igru i u osnovi tu smo izgubili utakmicu”, rekao je Stefanović i dodao kako se ne slaže sa Brajsom Džonsom, koji je preuzeo krivicu za poraz:

“Ne slažem se sa Brajsom. Kada pobjeđujemo, pobjeđujemo svi, a isto je i kada gubimo. Krivica je na svima, prvo na meni, a onda i na ekipi. Nismo bili na nivou agresivnosti na kojem je bio Vircburg, pa je za njih sve bilo lakše, i u odbrani i u napadu.”

 

U pobjedničkom timu najbolji Majk Dejvis Zek Selijas sa po 25 poena . U ekipi Igokee Terel Karter 16, Boriša Simanić 14, Brajs Džons 11 poena.

U subotu tim Nenada Stefanovića u četvrtom kolu ABA lige gostuje Crvenoj zvezdi.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author