Frenk Nilikina: Ne bih rekao da ga mrzim, ali to nije moja stvar

Nilikina otvoreno o svemu.
Frenk Nilikina

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Frenk Nilikina plejmejker Partizana govorio je o mnogim temama.

Na početku razgovora za Sport klub, govorio je o uticaju suarodnika Žofri Lovernja, Lea Vestermana, Matijasa Lesora i Borisa Daloa, na njegov dolazak u redove Partizana.

“Matias Lesor i ja smo mnogo pričali prije nego što sam došao u Partizan. Znam da je i Žofri Lovernj imao sjajno iskustvo ovdje. Leo Vesterman takođe, on je iz mog regiona. Boris Dalo – naravno. Kada sam poptisao za Partizan, Boris mi je poslao poruku i veoma se radovao zbog toga. Pričali su mi kako je to biti igrač Partizana, predstavljati te boje, igrati pred tim navijačima… Matias mi je mnogo pomogao da donesem odluku. Bilo mi je lako da odlučim kada sam popričao sa njim i kada sam pričao sa drugima“, rekao je Frenk Nilikina.

Otrkriva da je kontakta sa Partiznom bilo i ranije.

“Da, imali smo kontakte prošle godine. Pričali smo tada i dogovorili smo se – ako budem imao još neku NBA ponudu, prioritet će mi biti probe u NBA. Znali su za to i dali su mi vrijeme da iskoristim tu šansu. Znali su da je NBA moj san iz djetinjstva i da pokušam ako budem dobio još jednu priliku. Ovog ljeta je stvar bila drugačija. Bio sam povrijeđen prošle godine. Nije da je bilo neozbiljno prethodni put, ali proces je sada bio drugačiji.

Nisam imao drugih ponuda u tom trenutku kada je Partizan zvao. Partizan je bio prvi, a tu je i činjenica da je Partizan zvao i prošle godine, da je Željko zvao. A znate, tu je i on sam. Tim nije bio sastavljen kada su me zvali, nismo imali igrače u tom trenutku. Pratio sam tokom ljeta ko sve dolazi u klub“,

Tokom boravka u NBA ligi od američkih medija dobio je nadimak “Franki Smouks” zbog sličnosti njegovog prezimena i nikotina.

“Nije mi se baš svidio taj nadimak. Ne znam ni odakle je došao. U stvari, od nikotina… Neko se toga sjetio. Bilo je smiješno vidjeti kako ljudi daju svima nadimke. Ne bih rekao da ga mrzim, ali to nije moja stvar.”

U najjačoj ligi na svijetu vodio je duele sa mnogim zvijezdama, ali dvojicu izdvaja.

“Čovječe, bilo je mnogo sjajnih igrača. Znate, u NBA se nalazi najbolji individualni talenat na svijetu. Bilo je zabavno svake večeri izazivati nekog novog od tih velikih igrača. Rekao bih – Kajri Irving. On je jedan od takvih košarkaša. Zatim, Stef Kari. Morate da ga čuvate sa loptom, ali i bez lopte. To je kao da imate dupli zadatak.”

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author