Marko Šćekić: Mladi igrači će dobiti svoje minute

Borac gostuje u Sloveniji.
Marko Šćekić i Srđan Gavrić

foto:Košarka24.ba

Marko Šćekić trener Borca poručio kako će mladi igrači dobiti šansu u ABA 2 ligi.

Borac novu sezonu u ABA 2 ligi počinje u utorak, kada će odigrati meč prvog kola protiv Ilirije u gostima. Trener Banjalučana Marko Šćekić ima problema sa povredama igrača, ali poručuje da oni košarkaši koji izađu na teren će pokušati da nadomjeste njihov izostanak.

“Iliriju vodi iskusan trener Stipe Modrić, sastavljeni su od iskusnih igrača koji su igrali ABA 2 nivo. Tu su dva Amerikanca, ali i nekoliko mladih slovenačkih igrača koji imaju određeni kvalitet i potencijal. Imaju prednost domaćeg terena, mi dolazimo u Ljubljanu oslabljeni neigranjem Stefana Simanića, Kristijan Ateljević se isto žali na sitne povrede, ali se nadamo da će biti u timu. Siguran sam da oni koji izađu na teren imaju energiju da pobijede Iliriju. Dobro smo trenirali i zadovoljan sam pripremnim periodom. Vjerujem da možemo do brejka koji bi nam omogućio zalihu za ono šta nas očekuje u nastavku”.

Njegova ekipa igraće kako kaže dobru odbranu.

“Imamo čvrstinu, mislim da možemo da igramo najbolju odbranu i da nam to daje šansu za borbu za sami vrh u grupi. Zanimljiv je sistem, već nas sutra čeka utakmica koju moramo da shvatimo kao finale finala. Sutra je najbitnija utakmica sezone i o tome pričamo već duži period, od starta priprema.

Pričam sa igračima o važnosti, ako tamo napravimo brejk, napravićemo odličnu zalihu za ono što nam predstoji. Igramo prvenstvo od šest utakmica, ako uspijete da napravite neki brejk u gostima na početku, napravili ste veliki dio posla. Naravno da to ne znači da je posao završen, ali sigurno da daje ozbiljnu osnovu da možete predstojeće utakmice da dočekate malo mirnije”, rekao je Marko Šćekić i dodao kako će mladi igrači dobiti šansu:

 

“Očekujemo mnogo od Kristijana Ateljevića, ali i od Nikole Šarića. Mislim da imaju kvalitet, nemaju iskustvo, tek su prešli u prvi tim. Godinu dana su i jedan i drugi uključeni u trenažni sistem prvog tima i malo ozbiljnije su se posvetili. To je jedan proces i očekujemo mnogo od njih u narednom periodu, kad se smire te neke povredice i slegnu prve impresije treninga prvog tima i uloge.

Imaju ozbiljnu ulogu na treningu, imaće je i na terenu, tako da se nadam da će u drugom dijelu sezone pokazati svoj potencijal, što ne znači da i u prvom dijelu sezone neće imati minute. Tu su i Luka Protić i Boriša Zirojević koji će dobijati malo više minuta u ligi BiH. Oslanjamo se na naše momke, na naše mlade snage, igrače koji su bili tu u mlađim kategorijama i pokušavamo da napravimo od njih nosioce igre za naredne godine”.

 

Kapiten Borca Srđan Gavrić porućio je kako njegov tim ide na pobjedu u Sloveniji.

“Uspješno smo završili pripreme i mislim da smo spremni za izazove koji nas očekuju. Ilirija je novajlija u ligi, ali imaju dosta poznatih igrača koji su igrali na ovom i na nivou iznad. Jako zahtjevna utakmica za nas, imamo problema sa visokim igračima kao što je i trener rekao, ali to je samo uzbuna za nas da zbijemo redove i nadoknadimo taj izostanak.

Timski duh u ekipi je na visokom nivou, funkcionišemo kao jedna porodica i mislim da je to naša prednost. Jedva čekamo da dođemo tamo da odradimo posljednje treninge pred utakmicu i ako sve bude kako treba, vjerujem da ćemo upisati prvu pobjedu u sezoni”, rekao je Gavrić.

 

Meč prvog kola Ilirija-Borac na programu je u utorak u 20 časova. U drugom meču ove grupe igraće Šibenik i Zlatibor.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author