Dario Šarić: Jokić je veliki prijatelj

Šarić o Jokiću.
Dario Šarić

printscreen

Dario Šarić ljetos je potpisao za Denver Nagetse.

Hrvatski košarkaš je iz Golden Stejt Voriorsa stigao u redove ekipe u kojoj je prva zvijeda Nikola Jokić. Šarić je rekao kako je srpski košarkaš jedan od glavnih razloga zašto je odlučio da potpiše za tim iz Kolorada.

“Denver je jedan od najboljih timova u proteklih nekoliko godina, osvojili su titulu, imaju prvu petorku koju je teško čuvati. Igraju sjajnu košarku, lopta se kreće, imaju veliku košarkašku inteligenciju, donose dobre odluke, ne samo jedan igrač, već svi. U Golden Stajt Voriorsima sam igrao sličnu košarku, koju volim i u kojoj uživam. To me je približilo ovoj odluci, kao i igranje sa Jokićem“, rekao je Šarić i dodao kako je Jokić jedan od njegovih boljih prijatelja i da su često vrijeme provodili zajedno.

“Nevjerovatan je, trostruki MVP, biti dio njegovog tima, vidjeti kako utiče na igru, kako gleda na igru, donosi odluku, zahvalan sam zbog toga i veliko mi je zadovoljstvo.Igrali smo jedna protiv drugog i kao mlađi nekoliko puta, vidjeti kako postaje MVP putem koji su prošli svi igrači iz tog područja je nevjerovatno. Srećan sam zbog njega.

Uvijek je lijepo pričao o Denveru, navijačima, situaciji ovdje, kakvu podršku je osjećao još otkako je bio ruki, pa sve do MVP dana. Pričamo često, provodili smo vrijeme zajedno kada samo dolazio ovde sa timovima. Bilo je to sjajno iskustvo i Jokić je veliki prijatelj“.

Govorio je i o tim duelima u mlađim kategorijama.

“Teško je reći da sam pretpostavljao da će biti trostruki MVP, ali uvijek ste mogli da vidite da ima košarku u malom prstu. Mogli ste da vidite da je to centar koji može da šutira, da igra, koji ima dobar osjećaj. Nema toliko klinaca koji su imali takav osjećaj, koji je pritom unaprijedio.

Kada sam igrao protiv njega u ABA ligi, bio je sjajan na petici, posle toga je došao u NBA i Denver mu se prilagodio – i postao je šampion. Postao je trostruki MVP, ali mogao si uvijek vidjeti njegov talenat, da je jako dobar“.

Dario Šarić karijeru je počeo u Zrinjevcu, potom je igrao za Zagreb, Dubravu, Cibonu sa kojom je osvojio ABA ligu, pa za Efes, Filadelfiju, Minesotu, Finiks, Oklahomu i Golden Stejt.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author