Zoran Kašćelan: Veliki izazov za nas

Bosna počinje protiv Vojvodine.
Zoran Kašćelan

printscreen

Zoran Kašćelan trener sarajevske Bosne najavio je meč prvog kola ABA 2 lige, koji će njegov tim odigrati protiv Vojvodine.

Bosna sezonu drugom po rangu regionalnom takmičenju počinje protiv Vojvodine, prošlosezonskog finaliste i jendog od glavnih favorita ove sezone.

“Otvaramo sezonu protiv jedne od najboljih ekipa lige. Imaju kontinuitet igranja zajedno, tako da dobro poznaju sistem trenera Isakova Kovačevića. Veliki izazov za nas, da na startu pokažemo koliko smo blizu tima koji ima najviše ciljeve. Iako je naša ekipa potpuno nova, vjerujem da imamo kvaliteta da se suprotstavimo domaćinu“, rekao je trener Bosne Zoran Kašćelan.

Jure Zubac jedan je od rijetkih igrača, koji je ostao u timu Bosne u odnosu na prošlu sezonu.

“Očekuje nas sigurno jedno od najtežih gostovanja u ABA2 ligi kod ekipe Vojvodine koja je već duže vrijeme na okupu te su proššle sezone dokazali da su ekipa koja će se boriti za sami vrh. Mi smo odradili jedan dobar pripremni period te u ovaj susret ulazimo motivisani i željnji da dokažemo sebi i našim navijačima da možemo igrati ozbiljnu košarku te se ravnopravno nositi sa svim ekipama u ABA2 ligi“, rekao je Zubac.

Meč Vojvodina-Bosna na programu je u srijedu u 20 časova.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author