Nenad Stefanović pred gostovanje Splitu: Možemo da dobijemo

Stefanović pred Split.
Nenad Stefanović

foto: Igokea

Nenad Stefanović trener Igokee govorio je pred start regionalne ABA lige.

Šampion BiH u prvom kolu regiolnalnog takmičenja gostovaće u subotu ekipi Splita. Nenad Stefanović, koji je ljetos stigao u Igokeu, najavio je meč.

“Očekuje nas jedna teška utakmica protiv ekipe Splita, koja je zadržala okosnicu od prošle sezone i dopunila se na pozicijama koje su bile problematične. Mislim da odavno nisu imali bolju ekipu i spremnu na vrijeme. Mi smo odlično trenirali ove nedelje, prva nedelja da smo bili kompletni. Smatram da imamo svoje šanse, pripremili smo se dobro i idemo tamo da odigramo najbolju utakmicu u datom trenutku“, rekao je Stefanović.

Kaže kako je imao dovoljno vremena da spremi ekipu pred izazove u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona.

“Mi smo krenuli pripreme zaista na vrijeme. Jedan od razloga je taj da je novi trener, nova ekipa, dosta novih igrača. Uvijek je poželjno da se što prije uđe u pravu formu. To se najlakše radi i postiže pobjedama. Naša ideja je da sa svim timovima sa kojima to možemo, igramo fizički čvrstu i agresivnu košarku. Vjerujem da to možemo sa Splitom da uradimo. Tako da tu negdje vidim našu šansu. Mislim da će to biti dovoljno za pobjedu.”

Boriša Simanić je posljednji košarkaš, koji je potpisao za Igokeu i što se tiče tima neće više biti dolazaka.

“Zaključan je roster. Sa Borišinim potpisom zatvorili smo to nešto što nam je bilo neophodno. FIBA Liga šampiona traži pet domaćih igrača u prvih 12, tako da je on bio idealno rješenje za nas, a mislim da smo i mi odlična sredina za njega da se vrati. Što se tiče tima, to je to. Nismo htjeli da pravimo preveiliki roster, jer ima mladih igrača kojima želimo da pružimo priliku.”

Boriša Simanić gotovo godinu dana nije igrao košarku.

“Nismo žurili, trenira sa nama cijeli septembar. On je ovde, odigrao je dvije utakmice, dosta dobro protiv Borca iz Banja Luke. Dobro djeluje na terenu, da ne znamo svi to što znamo, ne bi niko ništa ni primjetio. Sve je okej, znamo svi njegove kvalitete. Kad si talentovan i kad imaš smisao koji on ima, onda je sve mnogo lakše.”

Igokea novu sezonu ABA lige počinje u subotu u Splitu, a meč počinje u 18 časova.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author