Andrej Vatutin: Po meni je trenutno stanje za Evroligu gore nego za CSKA!

Vatutin ima zanimljiv pogled na Evroligu.
andrej vatutin

printscreen

Andrej Vatutin prvi čovjek moskovskog CSKA govorio je o eventualnom povratku u Evroligu.

Andrej Vatutin ocijenio je vjerovatnoću da se CSKA vrati u Evroligu u bliskoj budućnosti.

“Moje prognoze će biti prazne riječi, jer ništa ne zavisi od CSKA i drugih ruskih timova. Evroliga je u saopštenju izrazila zvaničan stav. Dok se neprijateljstva nastavljaju, povratak je nemoguć”, rekao je Vatutin i nastavio:

“Da, baš nam nedostaje učešće u Evroligi. S druge strane, po meni je trenutno stanje za Evroligu još gore nego za CSKA! Turnir je izgubio ne samo poznati klub, već i ogromno tržište. Što više zemalja pokriva Evroliga, to je stabilnija, interesantnija i profitabilnija. Isključivanje najveće zemlje na svijetu sa populacijom od 150 miliona ljudi je veliki gubitak.

Za razliku od malih zemalja, kojima su međunarodne utakmice često jedini način popularizacije košarke, velike zemlje nemaju takvih problema. Amerika i Kina su uvek imale svoje lige, sada se Rusija našla u takvoj situaciji. U svakom slučaju, VTB liga održava visok nivo i tražena je među navijačima, investitorima i sponzorima. Privlači i kvalitetne strane igrače. Takva izolacija ipak ima neke prednosti u smislu razvoja sopstvenog tržišta, ruskih igrača i trenera“, rekao je predsjednik CSKA.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author