Kako je kolumbijski student prevario Ruse i AK 47?

Dovitljivi student.
Kristijan Moskuera Duran

printscreen

Kako je kolumbijski student prevario Ruse?

Može biti naslov na neki špijunski film. Uloga prevarenog mogla bi biti dodijeljena AK 47 odnosno predsjedniku Košarkaške federacije Rusije Andreju Kirilenku. O čemu se radi? Rusija je u Permu organizovala turnir reprezentacija “Kup prijateljstva”. Nastupila je i selekcija Kolumbije. Da nešto nije baš u redu vidjelo se na osnovu rezultata. Parma je u prvom meču pobijedila selekciju Kolumbije 155:53, a potom je i Venecuela bila bolja 108:57. Kada su rezultati izašli u javnost oglasio se Savez Kolumbije.

“Poslije nekoliko izvještaja elektronskim medijima o navodnom učešću kolumbijskog tima na prijateljskom turniru u Rusiji, obavještavamo javnost da naša Federacija nikada nije dobila poziv da učestvuje na ovom turniru, da Federacija nije poslala nikakav tim u Rusiju, kao i da ćemo preduzeti zakonske mjere protiv svih koji su zloupotrebili naše slike i logo”, stoji u saopštenju Košarkaškog saveza Kolumbije.

“Sigurno nismo htjeli da zavaravamo bilo koga i da dovedemo ekipu koja će izgubiti 100 razlike. Poslije prve utakmice ovog tima je bilo jasno da nisu na nivou turnira. Postoji procedura kako federacije razgovaraju, možeš na FIBA sajtu da nađeš mejl adrese.

Da li mislite da smo mi išli pogrešnim putem? Pozvali smo Venecuelu po toj proceduri i predstavnici Saveza su došli”, rekao je predsjednik Ruskog košarkaškog saveza Andrej Kirilenko.

U sve je upetljan student iz Kolumbije Kristijan Moskuera Duran, rođen 1999. u Bogoti. Studira na Arhitektonskom fakultetu u Kazanju. Igrao je košarku na amaterskom nivou, probao i 3×3, te predstavljao Kolumbiju na igrama BRIKS ove godine.

Ispostavilo se da je Moskuera koristio svoj lični mejl da bi pregovarao sa Ruskom košarkaškom federacijom predstavljajući se kao čovjek iz KS Kolumbije piše sport.ru.  Ako se dokaže da se zaista do i dogodilo, nema dileme da će Moskuera snositi posljedice.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author