Karlik Džons: Njemu idu sve zasluge

Karlik Džons

foto: FIBA

Karlik Džons reprezentativac Južnog Sudana raduje se predstojećem meču sa Srbijom.

Igre plejmejkera Južnog Sudana pod posebnom su lupom navijača Partizana. On će od naredne sezone nositi dres crno-bijelih.

Igra za reprezentaciju male afričke zemlje, koja se prvi put našla na Olimpijskim igrama. Sve zahvaljujući jednom čovjeku. Nekada velikom NBA asu Luolu Dengu, koji – što svi iz ekipe u baš svakom razgovoru potenciraju – već četiri godine svojim sredstvima finansira sve akcije reprezentacije.

“Nevjerovatno! Njemu idu sve zasluge. Zbog svih žrtava koje je napravio, stvari koje radi a da niko i ne zna da ih je uradio, zaista mu se divim. I zahvalan sam mu”, pričao je Karlik Džons, prenosi MeridianSport.

Momci okupljeni pod zastavom Južnog Sudana imaju neki viši cilj…

“Da stavimo osmjehe na lica ljudima u zemlji”, poručio je novi – istina još ne i zvanično predstavljeni – plejmejker Partizana.

U jednom intervjuu pred početak Olimpijskih igara rekao je da bi volio da može da kaže da ga neki korijeni vezuju za Južni Sudan, ali da je ipak samo naturalizovani igrač. Na terenu je ipak više od “samo” naturalizovanog igrača, u razgovorima takođe zvuči kao da je oduvijek tu…

“Za mene najveća stvar je što to radimo za zemlju. Samo to što znamo da ćemo staviti mnogo osmjeha na mnogo lica, da ćemo nekim klincima i cijelim porodicama dati nadu… To je najveća i najvažnija stvar. Samo želimo da pokažemo svima da je sve moguće.”

I još nešto…

“Da se zabavimo dok sve to radimo”, uzvratio je uz osmjeh Džons.

Pred poslednje kolo izvjesno je da će i treće mjesto iz C grupe voditi u četvrtfinale. Ali, Južni Sudan ima šansu čak i da se bori za drugo mjesto. I to, protiv reprezentacije Srbije. U subotu, u posljednjem meču košarkaškog turnira u Lilu. Ekipe se poslije toga sele u Pariz. Njih osam.

“Definitivno se radujemo toj utakmici. Uzbuđeni smo. Bez obzira šta se dogodilo, blagosloveni smo što smo uopšte ovde. Zahvalni smo. Izaći ćemo na teren i borićemo se”, poručio je Karlik Džons.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author