Vasilije Micić: Ako date sve od sebe i igrate zaista pametno 40 minuta, uvijek postoje šanse

Vasilije Micić

foto: FIBA

Vasilije Micić košarkaš Srbije govorio je pred meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Srbija takmičenje na Olimpijskim igrama počinje duelom sa selekcijom SAD-a, koja je prvi favorit na turniru i koja na najvećoj sportskoj smotri zlato posljednji put nije osvojila 2004. u Atini.

“Igraćemo protiv jednog od najboljih timova u posljednjoj deceniji ili dvije. Ali kao što uvijek mislimo – to je samo jedna utakmica. Mislim da i mi imamo dobar tim. Nismo mogli da imamo kompletan sastav u svim prijateljskim utakmicama, ali posljednje dvije utakmice smo bili kompetni i mislim da smo izgledali dobro

Naravno, kada dođete na takmičenje, uvijek je drugačije jer postoji nervoza, to je prva utakmica. Ali mislim da smo dovoljno iskusni i zreli da sve ovo izdržimo i nadam se da će biti zabavna utakmica “, rekao je Micić za “Basketnjuz”

Košarkaš Šarlota Nije mogao da odgovori na pitanje da li je ovaj tim SAD bolji od onog iz 1992. godine.

“Ne mogu baš da pričam o tome jer sam rođen 1994. Ali nakon što sam ove godine doživio NBA utakmice i vidio ove momke i kako igraju, mogu da kažem da su vrlo talentovani. Bez obzira koliko godina imaju, oni su nevjerovatni profesionalci i odličan primjer za svu evropsku djecu. To je definitivno nešto protiv čega ću rado igrati”, dodao je Micić.

Kladi se na Srbiju u Meridianu: Kvota 8 na košarkaške, a 2.60 na odbojkaše!

U pripremnom meču u Abu Dabiju SAD su upisale ubjedljivu pobjedu.

“Nedostajala su nam dva važna igrača – Bogdanović i Milutinov. Oni su nam jako bitni. Ne mogu da kažem da smo bolji od bilo koga od njih, ali sa ta dva momka smo samo kompletniji tim.Imaju veoma dubok spisak, nevjerovatnu rotaciju. Ali na kraju dana, to je samo košarka. Ako date sve od sebe i igrate zaista pametno 40 minuta, uvijek postoje šanse”, zaključio je Micić.

Meč SAD-Srbija na programu je u nedjelju u 17 časova i 15 minuta.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author