(VIDEO) Svetislav Pešić: Mi nismo bili u mogućnosti da pokažemo sve naše kvalitete

Svetislav Pešić

foto: FIBA

Svetislav Pešić selektor Srbije govorio je nakon poraza od SAD-a na pripremnom turniru u Abu Dabiju.

Sa dva poraza Srbija se vraća iz Abu dabija. Nakon Australije i selekcija SAD je bila bolja od Srbije 105:79.

“Vidjeli smo snagu i individualni kvalitet američke reprezentacije. Podijelio sam ovu utakmicu u dva dijela. Prvi smo izgubili 14, drugi 12 razlike. Dobili smo zadnju četvrtinu, igrali neriješeno u prvoj. Očigledno je da se radi o fantastičnoj ekipi.

Mi nismo bili u mogućnosti da pokažemo sve naše kvalitete, iz poznatih razloga”, rekao je Svetislav Pešić, koji na ovom meču nije računao na Bogdana Bogdanovića i Nikolu Milutinova i nastavio:

“Ognjen Dobrić je nakon nedelju dan ponovo u stroju. Najvažnije je da je igrao. Bitno nam je i da je Filip Petrušev odigrao dobro, ponovo. Nismo mogli da računamo na Bogdana Bogdanovića i Nikolu Milutinova. Polako ostali igrači dolaze u neku svoju formu, kao recimo Vasilije Micić koji dugo vremena nije igrao.

Očekujemo da u narednim danima mi napredujemo. Ako ne bude nepredviđenih povreda, možemo da odemo na Olimpijske igre dobro pripremljeni.”

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Stef Kari koji je ubacio 24 poena, Bem Adebajo je ubacio 17, Entoni Edvards brojao do 16. U reprezentaciji Srbije se istakao Nikola Jokić sa 16 poena, Aleksa Avramović postigao je 14, Filip Petrušev 11, dok se na 10 zaustavio Ognjen Dobrić.

Srbija će u sklopu priprema za Olimpijske igre odigrati još dvije prijateljske utakmice. Prvobitno će im rival biti Japan 21. jula u Beogradu, a samo dan kasnije odmjeriće snage protiv Grčke, takođe na parketu Beogradske arene.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama

About The Author