Barcokas ispred Obradovića do trofeja “Aleksandar Gomeljski”

foto:Olympiacos

Jorgos Barcokas trener Olimpijakosa najbolji je trener ove sezone u Evroligi i osvojio je trofej “Aleksandar Gomeljski”, drugu godinu u nizu. Izabran je glasovima kolega trenera.

Barcokas je predvodio Olimpijakos do prvog mjesta u ligaškom dijelu Evrolige, a sa svojom ekipom izborio je i plasman na Fajnal for, čiji domaćin je Kaunas. Protivnik Olimpijakosu u polufinalu je Monako.

Drugi u glasanju bio je Željko Obradović iz Partizana, a iza njega Kazis Maksvitis iz Žalgiris Kaunasa. Ostali treneri koji su dobili glasove bili su Oded Kataš iz Makabija, Šarunas Jasikevičius iz Barselone, Saša Obradović iz Monaka, Đoan Penjaroja iz Baskonije, Ćus Mateo iz Reala i Dimitris Itudis iz Fenerbahcea.

Trener Bartzokas postao je druga osoba koja je tri puta osvojila titulu trenera godine i prva koja ju je osvojila u uzastopnim sezonama Evrolige. Prethodno je tu čast dobio 2012./2013., u svojoj prvoj sezoni na klupi Olimpijakosa, nakon što je pomogao u odbrani naslova Evrolige na Fajnal foru u Londonu. Barcokas je takođe izabran za trenera godine u sezoni 2021./2022., kada je vodio Olimpijakos do njegovog prvog nastupa na Fajnal foru od 2017.

About The Author