Partizanov prihod od karata preko četiri miliona evra, podrška u rangu NBA timova

Grobari

foto: KK Partizan Mozzart Bet

Partizan ove sezone ima istorijsku podršku sa tribina, o čemu najbolje svjedoče obaranja brojnih rekorda na poljima Evrolige i ABA lige piše portal Basketball Sphere.

Utakmice crno-bijelih u ABA ligi je ukupno ispratilo 98.130 navijača, čime je oboren rekord lige po ukupnom broju posjeta u jednoj sezoni (regularni dio).

Najmanje navijača bilo je na utakmici protiv FMP-a, svega 3396, dok je na utakmici protiv Crvene zvezde u Štark areni bilo prisutno čak 17.124 navijača.

Meču sa Cedevita Olimpijom je prisustvovalo čak 15.685 navijača, dok se protiv Igokee na tribinama Štark arene našlo 11.187 “grobara”.

Za razliku od ABA lige, izabranici Željka Obradovića su imali dosta veću podršku u sklopu Evrolige.

Crno-bijele je u prosJeku pratilo 17.642 navijača, a poslije utakmice sa Panatinaikosom, klub iz Humske će premašiti ukupnu brojku od 300.000 posjeta ove sezone u elitnom takmičenju.

Podsjećamo, prvih 10 mjesta na listi najposjećenijih utakmica Evrolige drži Partizan.

Ukoliko pogledamo NBA ligu, Partizan bi da je učesnik iste, bio 15. najgledaniji tim. Lideri “preko bare” u ovoj kategoriji su Čikago Bulsi sa 20.527 navijača u prosjeku i Filadelfija sa 20.469.

Partizan je ove sezone prodao preko 11.500 sezonskih karata, a prodaja u odnosu na prošlu godinu je porasla za čak 120 odsto.

Prema pisanju BasketNewsa, direktor marketinga crno-bijelih iznio je procjene prema kojima će klub iz Humske garantovano do kraja sezone inkasirati preko četiri miliona evra, uz opciju da ta cifra bude i znatno veća.

About The Author