Partizanov podvig u očima struke i asova: Željko kao riba u vodi, velike su šanse za Fajnal for

Grobari

foto: KK Partizan Mozzart Bet

Posljednji put kada je Partizan igrao četvrtfinale Evrolige, bio je učesnik Fajnal fora i jedna lopta dijelila ga je od finala u Parizu!

Skoro deceniju i po kasnije Željko Obradović probudio je stari plamen i gotovo nezapamćenu euforiju sa kojom se dočekuje Panatinaikos (petak, 20.30) u posljednjem kolu koje može da donese i peto mjesto na tabeli uoči četvrtfinalnih serija koje se igraju od 25. aprila, pa najkasnije do 10. maja.

Prvi čovjek kluba Ostoja Mijailović je u razgovoru za Mozzart Sport okarakterisao veličinu poslednjeg uspjeha crno-bijelih i naglasio da je Kevin Panter opravdao kapitensku traku koju mu je trener Obradović dodijelio, a šta kažu nekadašnji treneri i asovi kluba iz Humske na ono što se desilo ne samo u Monaku, već i tokom cijele sezone?

Nekadašnji as Partizana Dejan Tomašević odigrao je prošle sedmice utakmicu legendi protiv Real Madrida, kasnije je pogledao i veliki trijumf prvog tima nad Blankosima, a sada poručuje da je ekipa Željka Obradovića ozbiljan kandidat za Fajnal for.

“Velika čestitka Željku, stručnom štabu, igračima, rukovodstvu i igračima. Svako je iz te grupe ljudi dao svoj puni doprinos da se Partizan nađe u Top 8. Fantastična stvar, samo treba da nastave da igraju ovako, borbeno i kolektivno. Da ne prejudiciram sada mnogo, ali mislim da postoje jako ozbiljne šanse da Partizan odigra dobro plej-of, za plasman na Fajnal for”, rekao nam je Tomašević.

Miroslav Nikolić je sa Partizanom 1997. godine igrao osminu finala stare Evrolige, kada je poražen od kasnijeg šampiona Evrope Olimpijakosa predvođenog Dušanom Dudom Ivkovićem. Za posljednji rezultat crno-belih kaže, jednostavno, da je potpuno očekivan.

“Vrhunski rezultat. Otkako su se digli poboljšali su značajno odbranu, vratili formu. To su sve dobri igrači, iskusni, napravili su dobar uspjeh. Mada smo svi to očekivali, da prođu i Zvezda i Partizan dalje. Zvezda je izgubila nesrećno neke utakmice, zbog toga je ispala. Kada se pogledaju rosteri, da ne ulazim u povrede, očekivali smo da oba naša kluba prođu u osam. Ne potcjenjujem druge ekipe, ali ne bi mi bilo iznenađenje da je i Zvezda ušla”, jasno će Nikolić za naš sajt i dodaje:

“Sada je sve moguće, Željko Obradović je kao riba u vodi kada su ove situacije. Kada dođu utakmice u seriji, može svašta da se desi. Teško je dobiti nekoga dvaput zaredom. To je ceo život moja priča. Kada nas je Olimpijakos dobio ovde u Beogradu, mi smo vratili tamo pobjedom, kada sam bio trener Partizana. Teško je dobiti nekoga u takvim serijama, sve je sada otvoreno. Partizan može sa svima da igra i to se vidjelo, treba igrači samo da zadrže ovu formu. Nećemo sada mnogo da pametujemo”.

Kao svojevremeno izuzetan strijelac i košarkaš, reprezentativac koji je bio dio posljednjih najvećih uspeha Jugoslavije kao i vedeta Parnog valjka, Vlado Šćepanović ne krije zadovoljstvo igrama koje su crno-bijeli pokazali ne samo u Kneževini, već i poslednjih mjeseci.

“Za mene nikakvo iznenađenje ne predstavljaju ovakve igre i rezultati Partizana. Ne bi me iznenadilo ni da Partizan sada ode na Fajnal for. Ova ekipa igra možda i najbolju košarku u Evroligi, što se pokazalo protiv Monaka. Partizan ima ogroman, neograničan potencijal i to posebno raduje. Samo ne bih voleo da igrače uljuljka atmosfera koja se sada stvorila oko ekipe i kluba, za Željka sam siguran da neće. Pazite, jedna utakmica može sve da poremeti na ovom nivou. Sa oprezom treba ući u nešto što može da donese veliki rezultat. Partizan ima kvalitet, sada samo treba doći do toga što svi žele. A to mogu prije svega ozbiljnošću, kao i dosad, ali i timskom igrom koja je Partizan krasila sve ovo vrijeme”, kaže Šćepanović za Mozzart Sport.

Nekadašnji as crno-bijelih, danas prvi čovek kraljevačke Sloge Nenad Krstić naglašava da je “velika stvar za srpsku košarku imati predstavnika u četvrtfinalu Evrolige”.

“Prošlo je dosta godina otkad je jedan naš klub bio u četvrtfinalu, od Crvene zvezde 2016. godine. Velika stvar i za Partizan, koji igra vjerovatno najbolju košarku u Evropi, to traje posljednjih mjeseci. Vidi se strane da imaju jako dobru hemiju, vjerovatno je to razlog ovakvog rezultata. Imaju velike šanse za Fajnal for, zavisi i od pozicije na kojoj završi. Nema prednost domaćeg terena, pokazalo se da mogu da igraju protiv svako. Kao tim su napredovali tokom sezone, kliknuli su, njihova snaga najviše je u timu, plus trener Željko Obradović koji radi stvari fenomenalno”, poručio je Krstić za naš sajt.

About The Author