Kikanović: Kad ti Menegin uruči trofej

Monako za koji s velikim uspjehom nastupa Elmedin Kikanović poražen je u finalu Fiba Lige šampiona od AEK-a.

Utjeha Kikanoviću je što je izabran u idealnu petorku ovog takmičenja.

“Velika je čast primiti takvo priznanje, a posebna draž je to što mi ga je uručio legendarni italijanski centar Dino Menegin. Zahvalnost ide i saigračima, kao i trenerima. Mogu biti zadovoljan svojim igrama. U kontinuitetu sam pružao dobre partije”, rekao je Kikanović za “Avaz”.

U finalu njegov Monako je poražen od AEK-a, koji je imao veliku podršku navijača sa tribina.

“Nismo bili na nivou naših prethodnih igara. AEK je, nošen i posebno nadahnut nevjerovatnom podrškom svojih 18.000 navijača, ipak zasluženo slavio. Završili smo evropsku sezonu sa 17 pobjeda i samo tri poraza, što je svakako ogroman uspjeh”, kaže Kikanović.

Prema njegovom mišljenju, Liga šampiona je mnogo jača nego prethodne sezone.

“Jedna Venecija, koja je lider italijanskog prvenstva, ispala je već u grupnoj fazi. Na finalnom turniru nije bilo mjesta ni za turske gigante poput Bešiktaša i Banvita, potom prošlogodišnjeg prvaka, španskog Tenerifa ili drugoplasiranu ekipu francuske lige Strazbur.U oštroj konkurenciji smo zaista bili dominantni tokom cijele sezone i prava je šteta što sebe nismo nagradili boljom igrom u finalu”, smatra Kikanović.

Krajem juna Kikanović će biti i dio reprezentacije Bosne i Hercegovine, koju očekuju dva odlučujuća duela grupe E za plasman u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

“U Tuzli dočekujemo Francusku, što će svakako biti praznik košarke u mom rodnom gradu. Francuzi očekuju da će im se veliki broj evroligaških i NBA igrača staviti na raspolaganje, očekuje nas zaista teška utakmica s prvim favoritom naše grupe.Nakon toga slijedi susret u Belgiji koji će biti od krucijalne važnosti za nas. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo biti u punom sastavu. Nema sumnje da će Mejdan gorjeti, a i u Belgiji očekujem podršku naših navijača. Potrudićemo se da ih obradujemo i prođemo u narednu rundu kvalifikacija “, rekao je Kikanović.

foto:championsleague.basketball

About The Author

Možda ste propustili