Obradović: Naše je da pokušamo da damo sve od sebe

Obradović

foto:printscreen

Tri kola ostala su do kraja ligaškog dijela Evrolige. Partizan sa velikim šansama za plasman među osam najboljih ulazi u finiš sezone.

U petak u 32. kolu dočekuju Real Madrid. Pobjedom protiv Fenerbahčea, Real je prebrinuo brige oko plej ofa. Osigurali su sigurno prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Na drugoj strani Partizan ima realne šanse da se nađe među osam najboljih. Eventulnim trijumfom protiv “Kraljevskog kluba” su sigurno među osam, a mogu dalje sutra ukoliko Žalgiris izgubi od Valensije, ili ako Fenerbahče pobijedi Baskoniju u gostima.

Ono što je vidljivo ove, a i prethodne sezone crno bijeli mnogo bolje igraju kada imaju vremena za pripremu meča. Za Real su imali tri dana, što je u ovom rasporedu odigravanja utakmica dovoljno.

“Treća utakmica u sedam dana. Znali smo da neće biti lako, ali tako je kako je. Išli smo iz utakmice u utakmicu, a pauza od dva dana pomogla je da malo bolje spremimo ovaj duel. Sada pričati o Real Madridu i o svemu onome što predstavlja taj tim, uz njihov roster, mislim da je veoma suvišno. Naše je da pokušamo da damo sve od sebe još jednom i da vidimo da li možemo da odigramo neke bolje trenutke u odnosu na ono što smo radili protiv Barselone”, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Poruka za navijače:

“Zahvalnost do neba za sve ono što rade ove godine za nas. Oni su jako važan faktor u svemu ovome. Bez njih ovo ne bi imalo nikakvog smisla. Iz utakmice u utakmicu to pokazuju i mislim da će ovo biti rekord zbirno gledajući posljednje četiri utakmice na broj gledala u beogradskoj areni. U svakom slučaju hvala im na podršci i da protiv Reala podrže ekipu. Neka respektuju sve ljude iz Reala.

Treba imati u vidu da smo u prvom dijelu sezone protiv njih oni dozvolili svim našim ljudima da uđu u dvoranu u Madridu. Bili su gostoljubivi i mislim da to treba uzvratiti. Pokazali su i tada zašto su to što jesu, kraljevski klub”.

Meč Partizan – Real igraće se u petak od 20 časova i 30 minuta. Prethodno će od 17 časova veterani ova dva kluba odigrati revijalni meč.

“Svaka čast za inicijativu ko god da je to pokrenuo. Mislim da je to veoma lijepo da se pojave neki igrači koji su legende i jednog i drugog kluba. Nadam se da će svi oni koji iskreno vole košarku uživati u toj utakmici“, završio je Obradović.

About The Author