Obradović:Izuzetno sam ponosan kako smo odigrali drugo poluvrijeme

Obradović

foto:printscreen

Željko Obradović govorio poslije pobjede u 27. kolu Evrolige.

Njegov Partizan pobijedio je Virtus u Bolonji i došao do 15. ovosezonske pobjede.

“Važna utakmica za nas. Nevjerovatnu atmosferu priredili su navijači oba tima. Izuzetno sam ponosan kako smo odigrali drugo poluvrijeme. Virtus je odličan tim i drago mi je kako su se moji košarkaši ponijeli u datoj situaciji.

Košarka treba utakmice kao što je ova! Smatram da je ovakva košarkaška predstava velika stvar za sve”, rekao je Obradović i nastavio:

“U prvom poluvremenu napravili smo dosta loših poteza u odbrani. Oni su bili spremni kazniti naše greške. Na poluvremenu smo razgovarali šta moramo promijeniti. Najbolje minute odigrali smo u četvrtoj četvrtini. Jako važna pobjeda za nas!”.

Utakmici je prisustvovao legendarni košarkaš oba kluba Predrag Danilović.

“Ovo je zaista nešto specijalno. Znam koliko ljudi ovde vole Danilovića, igrao je u oba tima i ovde se osjeća kao kod kuće. Čestitam njemu i svima koji su pripremili doček za njega. Navikli smo na sjajnu atmosferu u Beogradu, ali naši navijači su na svakoj utakmici. Nemam riječi kojima bih opisao šta navijači rade za nas ove sezone. To je nevjerovatno.”

Dobio je Obradović i pitanje o Marku Belineliju.

“Pokušali smo Belinelija zadržati da igra što manje sa loptom. On je igrač koji se najbolje u Evropi kreće bez lopte. Virtus nas je kaznio na druge načine. Zbog toga smo morali promijeniti koncept u drugom poluvremenu. Ofanzivno je bilo nekoliko loših odluka, ali kada smo god dijelili loptu u napadu, kreirali smo dobre šuteve. U našoj igri igrači jako dobro razumiju šta želimo. U oba poluvremena imali smo nekoliko ofanzivno loših odluka.”

U narednom kolu Evrolige crno-bijeli će u Milano.

About The Author