Ataman nije dozvolio Miciću da igra protiv Turske

Vasilije Micić

foto:kosarka24.ba

Lučić i Gudurić su stigli, MVP Evrolige ne…

Selektor košarkaške reprezentacije Turske i trener Anadolu Efesa Ergin Ataman oglušio se o dogovor i zabranio Vasiliju Miciću da zaigra za Srbiju u ponedeljak derbi utakmicu Grupe I, nezvanično saznaje Mozzart Sport.

Ataman je prvo dao dozvolu Miciću da se stavi na raspolaganje Srbiji za duel sa Turskom ali je naposlijetku ipak promenio odluku i spustio rampu na dolazak MVP Evrolige i dvostrukog šampiona Evrope!

Apsolutno je jasno da se trener Efesa vodi željom da uveća Turskoj šanse u ponedeljak na parketu dvorane Aleksandar Nikolić, tako što će da oslabi direktnog konkurenta za plasman na Svjetski kup! Kao što je prethodno utanačeno, Marko Gudurić i Vladimir Lučić stigli su već u Beograd, dok je Micić takođe trebalo da stigne iz Istanbula u petak, ali se to ipak nije dogodilo. On je imao veliku želju da pomogne Srbiji u možda i ključnom meču kvalifikacija i to mu je sada oduzeto…

Atamanov nekorektan potez nije neočekivan. Poznat je kao ekscentrik među trenerima u evropskoj košarci. Turska je poslije ubedljivog trijumfa nad Belgijom na 3-4, dok je Srbija nakon pobede u Njukaslu na 4-3. Ne treba zaboraviti da su Orlovi u avgustu savladali Turke u Istanbulu rezultatom 79:72, što je takođe važno istaći jer se u slučaju istog odnosa na tabeli gleda međusobni skor.
Srbija je od klasičnih plejmejkera u Njukaslu koristila Stefana Jovića, te Ognjena Jaramaza koji po vokaciji nije klasičan kreator. U kombinaciji su još Nikola Topić i Aleksa Uskoković.

About The Author