Partizan slavio u Atini

foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana zabilježili su treću pobjedu u nizu.

Nakon domaćih pobjeda protiv Virtusa i Žalgirisa u šestom kolu pobijedili su Panatinaikos u gostima 89:91 (16:31,25:23,23:14,25:23) i sada su na učinku tri pobjede i tri poraza.

Partizan je vodio od početka do kraja. Sjajno su počeli meč i u finišu prve četvrtine imali su 18 poena prednosti, a onda je Kalaidzakis postigao trojku sa svoje polovine i smanjio na 16 poena razlike.

U drugoj četvrtini Partizan je nastavio sa svojom igrom i predvođen sjajnim Kevinom Panterom, koji je ubacio 20 poena na poluvrijeme su otišli sa prednošću 39:54.

U drugom poluvremenu Panatinaikos igra mnogo bolje u odbrani i u trećoj četvrtini su uspjeli da priđu na poen zaostatka. Ipak Partizan je odbranio taj napad i opet su otišli na deset poena prednosti 88:78, kada je došlo do prekida meča pošto je flašicom u leđa pogođen doktor Partizana Momo Jakovljević. Pokušao je PAO da dođe do prekoreta, ali Exum i Panter su odbili i taj napad, a u finišu je odličan sa linije slobodnih bacanja bio Danilo Anđušić.

Najefikasniji u ekipi Željka Obradovića, koji je dočekan ovacijama u Atini bili su Kevin Panter sa 29, Matijas Lesor je imao 15 poena i 11 skokova, Zek Ledej je imao 13 poena i 10 skokova, Dante Eksum je ubacio 12, Jam Madar i Danilo Anđušić po 11 poena.

U domaćem timu koji i dalje ima samo pobjedu protiv Crvene zvezde, Dvejn Bejkon i Nejt Volters su dali po 17 poena.

About The Author