Ova utakmica iziskuje maksimalnu koncentraciju

foto:Emilija Jovanović

Partizan će u četvrtak u Štark areni dočekati litvanski Žalgiris u utakmici petog kola Evrolige.

Utakmica je na programu je od 20:30.

U nedelji za nama, tim iz Kaunasa je zabilježio pobede protiv Virtusa i Barselone, dok su crno-bijeli savladali Virtus i izgubili od Armanija.

Pred sutrašnji duel, trener Partizana Željko Obradović kaže:

“Žalgiris dolazi u Arenu i nadamo se da ćemo imati atmosferu kakvu smo imali u prve dvije utakmice. Svima nama je izuzetno drago da tako bude. Kada smo uradili analizu posljednje dvije utakmice Žalgirisa, vidjeli smo da se radi o timu koji igra veoma agresivno prije svega u odbrani. Iz te odbrane žele da trče i potom imaju dosta toga postavljeno u tranziciji. To su prve stvari koje moramo da pripremimo, njihova odbrana i kontranapad. Poslije toga dolazi ono u čemu su najbolji u Evroligi a to je skok u napadu. U ovom trenutku su najbolji. Dvije utakmice koje smo skautirali pokazuju da na negativnom rezultatu umiju da reaguju na pravi način. To se vidjelo protiv Virtusa. Ova utakmica iziskuje maksimalnu koncentraciju, pripremu i da probamo još jednom da odigramo na nivou na kom smo bili u posljednjim utakmicama”, poručio je Obradović.

Krilni centar crno-bijelih Zek Ledej je pred duel sa bivšim timom izjavio:

“Biće veom teška utakmica. Fizički zahtjevna. Poznajem Žalgiris jako dobro. Oni igraju sa mnogo ponosa, veoma borbeno i to je ono glavno u vezi sa ovom utakmicom. Igramo jedan po jedan napad, jednu po jednu utakmciu i rastemo kao tim. Nastavljamo da učimo na greškama i napredujemo”, istakao je Ledej.

About The Author