Obradović:Pravili smo neke nevjerovatne odluke

foto:Mornar Media PRO

Izjava Željka Obradovića nakon pobjede u Baru.

Partizan nakon četiri kola u ABA ligi ima isto toliko pobjeda. Posljednju su ostvarili večeras u baru protiv Mornara.

“Prvi utisak je najvažniji, a to je gostoprimstvo na koje smo ponovo naišli u Baru. Na tome želim da se zahvalim braći Pavićević, kao i na fantastičnom odnosu koji postoji između dva kluba i nama lično. Zahvaljujem se navijačima Partizana koji su došli u velikom broju da podrže ekipu, ali i domaćim navijačima koji su napravili odličnu atmosferu”, rekao je na početku pres konferenecije trener Partizana Željko Obradović i nastavio:

“Što se tiče utakmice, napravili smo analizu da vidimo kako treba da odigramo ovaj meč. Mislim da smo zahvaljujući agresivnosti u odbrani dosta toga napravili. Na momente je to izgledalo dobro, ali je bilo i loših trenutaka. Apsolutno nisam zadovoljan igrom u napadu. Igrali smo nervozno, pravili smo neke nevjerovatne odluke i to je nešto o čemu ćemo da razgovaramo na prvom sljedećem treningu.”

Partizan je najboljeg strijelca Mornara Derona Rasela limitirao na samo devet poena.

“Jasno je koliko je on bitan za igru Mornara. Ako on u prve tri utakmice ima prosjek preko 40 poena, a danas devet… Mnogo je važniji njegov procenat šuta 2/11. To znači da je ekipa radila i to je kolektivna odbrana, a zadovoljan sam tom činjenicom. Bilo je mnogo dobrih trenutaka u defanzivi, međutim bilo je propusta u rotaciji i u koncentraciji. Što se toga tiče, čestitke mom timu na angažmanu, želji i volji, uz dobru odbranu u velikom delu utakmice.”

Kevin Punter je danas izjednačio negativan rekord Partizana u ABA ligi po broju promašenih šuteva. Kapiten crno-belih je šutirao 0/10 iz igre.

“Vjerovali ili ne, a to sam rekao i na poluvremenu cijelom timu. On je uradio sve rezonski i bio je najmanji problem na ovom meču što se tiče napada. Sve su bili otvoreni šutevi… Ostali su imali problem sa odlukama, sa nerezonskim šutevima i šutevima u fazi kontranapada kad to nije trebalo. Četiri faula u napadu smo napravili u prvom poluvremenu. Sve su to stvari koje su itekako bitne, a što se Pantera tiče to je najmanji problem. Ne samo on, nego svaki igrač kad ima otvoren šut, treba da nastavi da šutira. To više nije problem igrača, nego moj kao trenera”.

Balša Koprivica imao je dobar meč (osam poena, devet skokova, četiri blokade).

“Balša je odigrao jedan dio utakmice veoma dobro. Međutim, igrajući na poziciji centra on još uvijek neke stvari treba da prepozna bolje. On je taj koji je praktično čovjek koji će u svakoj situaciji biti taj koji mora da pomaže igračima na svakom prodoru. Svaki put kad je bio u dobroj poziciji u odbrani bio je u stanju da pomogne i da odigra dobro. Problem je kad iz nekog drugog razloga on ne prati loptu, a ova igra ne može da se igra ako ne vidiš loptu. To su njegovi problemi, a inače je odigrao dobar meč u drugom poluvremenu.”

About The Author