Ivković: Bravo kume

Legendarni trener Dušan Ivković uveličao je otvaranje renoviranih terena Crvene zvezde i Partizana na Malom Kalemegdanu, koji su obnovljeni pod pokroviteljstvom Evroliginog projekta „One Team“.

Finalni turnir igraće se u Beogradu  od 18. do 20. maja.Parovi polufinala su  Fenerbahče – Žalgiris,Real – CSKA. Ivković, koji je dva puta sa Olimpijakosom osvajao Evroligu nije mogao da izdvoji favorita.

“Još je prerano za prognoze. Sigurno je da sa moje strane postoje određene simpatije i favoriti. Mom kumu, Željku Obradoviću, rekao sam ‘Bravo, kume. Kao i prošle godine, kada je najpotrebnije, tim ti igra kako treba, a tvoje vođenje i tvoje reakcije su najbolje moguće’. Ne treba da zaboravimo da je Fenerbahče ljetos ostao bez ‘kičme’ – bez Bogdanovića, kao najboljeg realizatora i strijelca i Judoa, koji je bio stub odbrane. Ne bih želio da im stavim breme favorita, ali ako se oporave Hajns i De Kolo, mislim da možemo očekivati finale kao 2016.” rekao je Ivković.

Fener će odbranu titule početi duelom protiv Žalgirisa.

“Žalgiris je sigurno najprijatnije iznenađenje Evrolige. Moj kolega Dule Vujošević je često pravio komparacije budžeta i koliko je ko plaćen. Oni su nastupili vjerovatno sa jednim od najmanjih budžeta, ali su po mom mišljenju bili najbolji tim. U tome veliku ulogu ima i Jasikevičijus, jedno novo, stabilno ime u našoj, trenerskoj branši”.

Žalgiris je u četvrtfinalu plej-ofa eliminisao Olimpijakos.

“Bio sam na prve dvije utakmice u Atini i jako mi je žao… Ta generacija je mnogo dala evropskoj košarci, otkako sam ih okupio negdje 2010. godine bili su dva puta prvaci Evrope. Njihov glavni šmek je bio karakter, koji sam očekivao da će pokazati u jednom od dva meča u Kaunasu, ali Žalgiris im svojom dobrom igrom nije to dozvolio”.

Bivši selektor Srbije vjeruje da je srpska prestonica spremna da dočeka najbolje klubove Starog kontinenta.

“Srbija i Beograd, sigurno su zaslužili da Fajnal for ovde bude i ranije. Vjerovatno je bilo objektivnih razloga koji su to spriječavali, možda i infrastrukturnih, ali mislim da je Beograd sada spreman i siguran sam da će organizacija biti najbolja moguća”, rekao je Ivković.

Upitan je da prokomentariše činjenicu da Srbije naredne sezone najvjerovatnije, neće imati predstavnika u Evroligi.

“To je jako loše za srpsku košarku. Nadam se da će naši klubovi, prije svega organizaciono, da smognu snage… Talenat i igračka baza sigurno postoje, ali ovde nije samo problem u struci i radu. Uvijek se nalaze određena rješenja kada je najteže i mislim da ćemo već u narednom ciklusu imati klub u Evroligi. Ovo sada je jako loše”.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili