foto:FIBA

Ženska reprezentacija Srbije poražena je na startu Svjetskog prvenstva u Sidneju.

U prvom kolu B grupe bolja je bila Kanada 67:60 (15:16,23:12,16:13,13:19) , koja je iskoristila period ne tako dobre igre Srbije u drugom periodu, odlijepila se, uhvatila dobar ritam, na kraju došla do pobjede.

“Iskreno, očekivala sam bolje izdanje. Igrale smo loše, posebno u drugoj četvrtini. Krenule smo dobro, zaustavile smo traniziciju, ali druga i treća dionica nisu bile dobre. Nismo imale snage da se probudimo do kraja utakmice. Definitivno moramo da popravimo mnogo toga, imamo 24 sata do sliedeće utakmice. Moramo bolje”, rekla je kapiten Tina Krajišnik.

“Neprihvatljivo je to kako smo igrali u drugoj dionici. Mnogo izgubljenih lopti, što je bilo ključno na meču. Bili smo bolji u skoku, ali na kraju to ništa nije značilo. U prvoj četvrtini smo igrali kako treba. Naravno, bilo je grešaka, ali držali smo se plana. Bilo je nekoliko dobrih momenata i u drugom dijelu. Ova generacija je u tih prvih 10 minuta pokazala koliko može, ali, nažalost, nismo uspeli da igramo u tom ritmu svih 40 minuta”, rekla je selektor Marina Maljković.

Ivon Anderson sa 18 i Tina Krajišnik sa 17 poena bile su najefikasnije u poraženom timu.

About The Author