Musa: Pričali smo na poluvremenu

Izjava Džanana Muse nakon pobjede protiv Mađarske.

BiH je u prvom kolu Evropskog prvenstva pobijedila Mađarsku 95:85. najbolji pojedinac meča bio je Džanan Musa koji je ubacio 19 poena.

“Mađarska je odličan tim, mi smo znali šta trebamo da uradimo. Bilo je veoma bitno da ispunimo sve što je trener rekao, da poštujemo plan utakmice što smo i uradili. Imali smo uspone i padove, ali smo ostali zajedno što je veoma važno. Na poluvremenu smo pričali šta trebamo da radimo u nastavku utakmice, mi smo to uradili, pobjedili smo što je veoma važno za nastavak”, kazao je Musa.

BiH u narednom kolu u subotu od 14 časova i 15 minuta igra protiv Njemačke.

“Imamo potreban vjetar u leđa. Kao što je selektor rekao, vjerujemo u sebe i to je najbitnije. Pobjedom protiv Francuske smo pokazali da možemo igrati protiv svake reprezentacije na svijetu. Nije bilo jednostavno jer smo u 14 dana morali sve ispočetka da radimo, ali složili smo se da idemo na 100% i bez kalkulacija u svakoj utakmici. Nadam se da će nas sreća pratiti u narednim mečevima i da će prije svega svi ostati zdravi. Imamo dan odmora i važno je kako ćemo ga potrošiti. Znamo da će biti puna dvorana i to je dodatna motivacija za nas da se pokažemo. Momentum je na našoj strani, ali moramo biti oprezni. Daćemo sve od sebe da pobijedimo Njemačku i tako čekiramo kartu za Berlin”.

foto:fiba

About The Author