ŽKK Orlovi muku muče sa hroničnom besparicom

orlovi,kosarka24.ba

Rukovodstvo Ženskog košarkaškog kluba Orlovi ima ambiciozne planove za novu sezonu, ali je teško očekivati da ih realizuju u potpunosti, jer veliku muku muče sa hroničnim nedostatkom novca.

I pored gubitka titule u majstorici finala plej-ofa iza banjalučkog kluba je uspješna sezona u kojoj su osvojeni kupovi Republike Srpske i BiH kao i treće mjesto u WABA ligi. Novu sezonu dočekuju sa strepnjom, ali se ipak nadaju da će obezbijediti budžet i ponovo biti konkurentni za titulu.

“Para nema i to je problem koji za sobom vuče sve ostale. Ne možemo se nositi sa klubovima iz okruženja i vrlo vjerovatno ćemo morati da podmladimo ekipu ako ne bude dovoljno novca. Nikome nećemo ništa da obećavamo ako to ne možemo da ispunimo, jer nismo navikli da budemo dužni“, rekao je predsjednik kluba Luka Lugonja za “Glas Srpske”..

Ekipu će i dalje voditi Dragana Svitlica kojoj će to biti četvrta sezona na klupi ovog kluba.

“Prijavili smo se za ABA ligu, ali o ambicijama ne mogu govoriti dok ne formiramo ekipu. U planu je da i kadetski tim igra regionalno takmičenje. Kadetski smo prvaci BiH i želja nam je da to budemo i u juniorskoj konkurenciji. Napustila nas je Tamara Rajić kapiten, a u pregovorima smo sa ostalim igračicama iz prošle sezone kao i nekim iz regiona. Mnoge imaju želju da dođu kod nas, ali im ništa ne smijemo obećati, dok ne vidimo koliki će nam biti budžet. Problem jeste to što moramo brzo reagovati dok još ima kvalitetnih igračica na tržištu, a nama su ruke vezane. Dogovorili smo se o saradnji sa dvije košarkašice čija imena ne mogu reći dok ne potpišu zvanične ugovore”, dodao je Lugonja.

Sredinom septembra planirano je održavanje turnira “Aco-Prle-Milenko”.

“Javile su nam se dvije ekipe sa Malte koje imaju želju da zaigraju na turniru. Mi im u ovom trenutku ne možemo ništa odgovoriti jer bez podrške nadležnih institucija teško da im možemo osigurati smještaj što je neki minimum domaćinstva”, istakao je Lugonja.

Prema riječima Lugonje, novi direktor kluba trebalo bi da postane Nenad Luburić.

“Pregovaramo sa njim i nadamo se da će postati dio uprave našeg kluba. Obećao je pomoć i vjerujem da će sve biti realizovano vrlo brzo. Nadamo se i drugim sponzorima kao i pomoći državnih preduzeća, jer smo klub od značaja za Republiku Srpsku koju dostojno predstavljamo na regionalnoj sceni”, kazao je Lugonja.

foto:kosarka24.ba

About The Author