Jović kao Danilović

Nikola Jović predstavljen kao novi igrač majami Hita.

Majami je srpskog beka birao na draftu kao 27. pika. Jović je izabrao broj pet, koji je u ovom timu nosio i Predrag Danilović koji je dres ovog tima nosio od 1995. do 1997. godine.

Na promociji su bili i trener Erik Spolstra i legendarni Pet Rajli koji je predsjednik košarkaških operacija u Majamiju. Jović će kroz Ljetnu ligu pokušati da se nametne i “zaradi” minutažu.

“To nije nešto o čemu bi trebalo da brine sada. Mi ne brinemo o tome. Cijeli koncept je: on je ovde i treba prvo da ga spremimo za Ljetnu ligi. Da se prvo psihički spremi, jer je iscijeđen, cijela sezona je bila takva. Pa još i draft, dolazak ovamo. Moramo prvo da ga osvježimo, da bude spreman za San Francisko. Prvo trening kamp, vidjećemo poslije toga. Minuti se zarađuju, on to zna“, rekao je Pet Rajli,koga je posebno obradovalo to što je čuo da je Jović u Srbiji trenirao po tri i po ili četiri sata.

“Trener (Vlade Jovanović, prim.aut) je bio nešto nalik meni. Treninzi od tri i po do četiri sata – to je sjajno. Obožavam to. Ne znam da li ćete to danas dobiti bilo gdje, u ovoj ligi nećete sigurno, ali Jović zna šta znači naporan rad“.

Jović kaže da je već na prvom sastanku sa Rajlijem i trenerom Erikom Spolstrom shvatio šta ga čeka.

“Razgovarali smo o svemu. Odmah sam shvatio da se naporan rad podrazumijeva. Daću sve od sebe, nadam se da će ispasti dobro“.

Novinare je naravno zanimalo kako to izgleda kada momak od 211 centimetara može da po potrebi igra beka? Koja je uopšte Jovićeva pozicija?

“Mislim da nemam poziciju. Mogu da igram više njih. Uvijek sam bio manji i čak sam igrao i kao plejmejker i bek šuter. To mi je pomoglo, pa sada mogu da radim skoro sve na terenu. Tek prošle godine sam postao ovako visok. I ove sam rastao pomalo. Ne znam kada će da stane“.

Na pitanje o košarkaškom uzoru kaže…

“Nemam jednog igrača koga gledam. Gledam malo svakog. Gledam pik-end-rol Luke Dončića, igru Nikole Jokića na niskom postu, Džimija Batlera u odbrani. Od svakog uzimam po nešto“.

“I dalje ne mogu da vjerujem da se ovo dešava. Posebno u ovom timu. Dok šetam ovim hodnicima i vidim sve te šampionske simbole, samo dobiješ želju da radiš. Ovo je san. Savršen tim za mene, posebno zato što mogu mnogo da naučim od tako takmičarskog tima“.

fotomiami heat

About The Author