Radonjić: Osjećam se loše

Izjava trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića nakon četvrte utakmice finalne serije ABA lige.

Dvije meč lopte na gostujućem terenu nije iskoristila Crvena zvezda. U četvrtom meču su do nogu potučeni 112:84.

“Sada je 2-2 u seriji. Osim početka utakmice, gdje smo izgledali zadovoljavajuće nakon tih nekih minuta bili drugačiji, ekipa Partizana nam kasnije nije dozvolila da imamo kontrolu u napadu, u odbrani smo bili slabi, mekani, oni su ušli u naboj i odradili posao do kraja”, rekao je trener Zvezde i dodao:

“Cijele sezone smo apostrofirali značaj da takmičenje završimo na prvom mjestu zbog mogućnosti da odlučujući meč igramo pred našom publikom. Sada imamo utakmicu pred našim navijačima. Nadam se da ćemo izvući pouke iz oba smjera i dođemo do onog što želimo, a to je da pobijedimo Partizan još jednom i osvojimo titulu”.

Zvezdin zaštitini znak je odbrana, a večeras su primili 112 poena.

“Mi smo u odbrani bili slabi, mekani, sa lošom koncentracijom. Rival je i iz dobre odbrane nalazio određene prednosti. Mi smo izgubili konce u napadu, a protivnik je ušao u ogromno samopouzdanje. Prednost na osnovu toga je lako analizirati. Što se tiče velikog broja primljenih poena, Partizan je šutirao odlično. Sada je najvažnije dobiti sljedeću utakmicu, nebitno je da li smo i kada primili ovoliki broj poena”.

Kakvu reakciju svoje ekipe očekujete?

“Treba da igramo dobro, to je dovoljno. Nema pretjerane filozofije. Treba da uradimo sve što je potrebno u oba smjera da bismo došli do dobre igre i onoga što želimo”.

“Zabolio” ga postipak Uroša Trifunovića.

.“Iskoristiću priliku da pozovem naše navijače da nas bodre u ponedeljak, da pobijedimo vječitog rivala. Da budu glasni i korektni. Nikom nije prijatno ako imamo situaciju da se protivnički igrač ponaša onako kako se ponaša. Ne bih da taj detalj odvede utakmicu u pogrešan smjer. Niko od nas u ove četiri utakmice nije se ponašao loše prema rivalu. Navijači, nemojte to ponašanje protivničkog igrača da gledate, već nas da nas bodrite i pomognete da uradimo nešto”, rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

Da li mu je neko iz crno-belog tabora uputio izvinjenje?

“Željko je na parketu prišao i uputio izvinjenje zbog onoga što se desilo, ali… Uprkos tome osjećam se izuzetno loše. Mi na terenu ni sa jednim gestom nismo uradili ništa loše. A, igrali smo mnogo utakmica sa Partizanom. Da je gusta utakmica, pa da razumijem, ali ovo je bilo na 25 razlike. Šta je ovo, o čemu se radi. Zato posebno molim naše navijače samo da nama pomognu i bodre nas, poslije svega”.

foto:aba league/Dragana Stjepanović

About The Author