Velika sramota je što se događalo i prije tri dana, kao i večeras

Izjava trenera Partizana Željka Obradovića nakon što je njegov tim smanjio u finalnoj seriji ABA lige na 2:1.

Partizan je pred svojim navijačima slavio pobjedu 70:67.

Tim je pokušao da da sve od sebe, da se bori od prvog do poslednjeg sekunda i to mi daje zadovoljstvo. Zahvaljujući želji u veoma teškim uslovima za igranje i klizav parket – pravo je čudo da se niko nije povrijedio. Rade se dobro osjeća, vidjećemo kako će sutra reagovati, ali je to moglo da bude i mnogo gore”, rekao je Obradović i nastavio:

“Daćemo sve od sebe da dođemo do pete utakmice. Biće potrebno mnogo energije, koncenracije, želje, poštovanja.. Nije lako, prije svega igračima. Nadam se da ćemo skupiti energije da odigramo još jednu utakmicu na ovakav način. Što se tiče borbenosti želje i požrtvovanja”.

Sudije su se povukle u svlačionicu i prekinule utakmicu na 57 sekundi do kraja.

Već na tajm-autu smo imali jasno šta treba da radimo i kako da reaguijemo u svim situacijama. Sve smo prošli, ali bila je pauza”.

Obradović je poslao i jasnu poruku navijačima.

“Od prvog dana sam apelovao na neke stvari, da se smire strasti, da se igra košarka. To sam rekao i navijačima kada sam uzeo mikrofon. Ovo je ozbiljna liga, da bi bila ozbiljna moraju da se poštuju svi akteri utakmice. Igrači i ostali koji su na klupi. Večeras su sudije donijele odluku da isprazne dio tribina i bile su apsolutno u pravu, ali zašto se to nije dogodilo na prethodnoj utakmici? Sigurnost igrača i svih na klupi je najvažnija stvar, zašto je kriterijum bio različit?”.

Još jednom je apelovao na navijače Partizan.

“Apelujem na navijače Partizana, na svakoj sljedećoj utakmici, da ovo više nikada ne rade. Da protivniku dozvole da igra. Ova slika odlazi u svijet, kao i slika od prije tri dana. Šta će ljudi da misle o nama, šta će da se priča? Velika sramota je što se događalo i prije tri dana, kao i večeras. Kakve veze ima ko za koga navija, kad se radi o sigurnosti. Kad lete kovanice, upaljači. Nema razlike ko je domaćin. Molim medije, koji imaju moć, da rade ono što treba da rade. Sve što vide da napišu. Da li sam dao nekada ružnu izjavu protiv bilo koga? Ali što više pokušavaš da budeš fer i sportista, prave te da budeš ne znam ni ja šta… Da se vratimo košarci i sportu…”.

foto:aba league/Dragana Stjepanović

About The Author