Kasun: Ivanović se iživljavao nadamnom (VIDEO)

Hrvatski košarkaš Mario Kasun govorio o karijeri, a posebno se osvrnuo na rad sa Duškom Ivanovićem u Barseloni.

Kasun je iz Orlanda stigao u Barselonu 2004. godine.

Hrvatski centar je i ranije govorio o lošem odnosu koji je imao sa tadašnjim trenerom Barselone Duškom Ivanovićem. Nije tajna da su njegovi treninzi malo intenzivniji.

“Upoznao sam divne ljude, ali možda i najgora moja košarkaška odluka. Praktično me dovelo do smrti i do toga da se sa 28 godina prestanem baviti košarkom. Meni su svi govorili da je Duško Ivanović budala, psihopata i idiot. On je van terena divna osoba, ali na terenu mu se spuste žaluzine”, počeo je Kasun ovu priču gostujući u hrvatskom “Podkast inkubatoru”.

Ivanović mu je kako kaže ozbiljno zamjerio to što je prvo ljeto po dolasku proveo sa nacionalnim timom Hrvatske.

“Meni je Duško Ivanović rekao da nisam u formi i da svako jutro idem u brdo i da trčim sat vremena prije treninga. Ja sam izgubio 12 kila u sedam, osam dana, prepolovio sam se. Na početku mi je pričao na našem, a poslije samo na španskom. Desila se situacija da sam mjesec i po dana igrao, a noga me je tako boljela. To mi je Duško zamjerio i rekao mi je da skinem steznik ili da me otjera sa treninga”, rekao je Kasun.

Sve dok se tokom jedne utakmice nije srušio na terenu.

“On se iživljavao realno nada mnom. Bila je situacija prve godine umjesto šest mjeseci vratio sam se za tri. On je mene poslao u drugu ekipu, a onda se u drugoj sezoni desilo to sa srcem. Vrhunska utakmica na Kanarima, ja nikad bolji, osjećam se super, a ovaj se dere, je** sve po spisku. Dobio sam neki mali udarac u prsa i samo mi je pao mrak na oči i spavanje. Stavili su me na nosila i u bolnicu”.

Tokom operaciju koja je trajala devet sati Kasun je morao da bude budan.

“To se desilo Silvinju i još nekim igračima. Odem u bolnicu na operaciju, a tamo te ne uspavaju, nego ti umrtve tijelo. Moraš da budeš budan. Rutinska operacija, devet sati! A ja padam od umora, on me šamara da ne zaspim”, kaže Kasun i nastavlja kako

“Jedini koji su me posjetili u bolnici bili su Laporta i Zoran Savić. Oporavak je trajao sedam dana, Duško koliko me je volio natjerao da se vratim za nedelju dana. Sad kad razmislim, otjerao bih ga u tri pm”, zaključio je Kasun.

foto:printscreen/youtube

About The Author