Igokea gostuje Partizanu

Dragan Bajić

foto:Igokea.rs

Košarkaši Igokee u 23. kolu ABA lige gostuju Partizanu.

Igokea čvrsto drži petu poziciju koja vodi u plej of, dok se sa druge strane crno bijeli bore za prvu pozuciju.

“Imamo neki svoj cilj i na dobrom smo putu da ga ostvarimo. U zadnjih pet utakmica ostvarili smo četiri pobjede koje su nas u dobroj mjeri približile poziciji koja vodi u plej of i to bi bio veliki rezultat za nas. Nećemo stati, pokušaćemo da do kraja lige ostvarimo što bolji rezultat”, kaže trener Igokee Dragan Bajić i nastavio o protivniku:

“Gostovanje Partizanu to je tim koji je odličnoj formi i pobijedli su
nekoliko izuzetno jakih protivnika u posljednjim utakmicama. Ono na šta mi moramo obratiti pažnju na ovoj utakmici je ta agresivna odbrana po čitavom terenu gdje mi moramo biti maskimalno skoncetrisani, da ne dozvolimo veliki broj izgubljenih lopti i da ostvaruju lake poene iz kontranapada. Druga stvar je njihov ofanzivni skok, koji iz drugog ili trećeg napada uspijevaju da ostvare dosta poena. Moramo dobro obratiti pažnju na to, i da neke stvari gdju su jako moćni svedemo na minimum ako želimo da ostvarimo nešto pozitivno. Imaju dosta širine i dosta su opasni, imaju dosta kvalitetnih igrača na svim pozicijama. Da možemo da odbranimo sve, sigurno da ne možemo, fokusiraćemo se na glavne okosnice njihovih napada i njihovih sistema, a mi ćemo pokušati da odgovorimo u najboljoj mjeri”.

Raduje ga igranje pred navijačima Partizana.

“Raduje me odlazak u Beograd i susret sa prijateljima. Dvorana Aleksandar Nikolić je sigurno lijepa za igranje, za moje igrače i atmosfera koja je predivna za košarku, znajući kako smo prolazili protekle dvije godine, svi klubovi bez publike, evo to se vratilo i sigurno jedan lijep ugođaj za svakog igrača i svakog sportistu”.

Kapiten Igokee Marko Jošilo svjestan je kvaliteta protivnika.

“Sigurno je to ekipa koja je u usponu forme, koja je u nekoliko prethodnih utakmica zabilježila pobjede, koja je i domaćin, a samim tim i favorit. Naš cilj je da nastavimo u onom ritmu u kojem smo trenutno, da pružimo dobru košarkašku partiju, da odigramo sa dobrom energiju i da u tome tražimo neku šansu da probamo parirati sigurno favoritu Partizanu NIS”.

Meč Partizan – Igokea na programu je u subotu od 19 časova.

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author