Maljković: Djevojke spremne na krvav rad

Ženska reprezentacija igraće na Svjetskom prvenstvu u Sidneju (22.septembar-1.oktobar 2022) u B grupi sa Francuskom, Australijom, Kanadom, Nigerijom i Japanom, odlučio je danas FIBA žrijeb.

Selektor Srbije Marina Maljković o rivalima na najvećoj svjetskoj smotri košarke kaže:

“Među 12 najboljih reprezentacija na svijetu nema lakog protivnika. Mi smo tim koji se razvija i koji tek treba da se stvara. U ovoj ekipi ne postoje dvije igračice koje igraju zajedno tokom sezone u jednom klubu, što znači da ovaj tim tek treba da stvara svoju koheziju i tek treba da postane kompaktna grupa”, rekla je Maljkovićeva i nastavila:

Ono što je važno je da su djevojke apsolutno prihvatile moj sistem i pravila ponašanja i da su spremne na krvav rad koji im je obećan u toku ljeta. Nikako ne smijemo da budemo naivne i da miješamo Svjetsko prvenstvo, veliko takmičenje čiji će pritisak većina ovih igračica tek prvi put osjetiti u septembru i veliki uspjeh ostvaren u kvalifikacijama u Beogradu, koji me mnogo raduje, a koji je bio vjetar u leđa da dvije naše glavne igračice odu u WNBA, gde će predstavljati Srbiju. Neizmjerno sam ponosna na njih i imaju moju punu podršku”, rekla je Marina Maljković.

foto:fiba

About The Author