Bajić: Rekao sam – odbrana

Izjava Dragana Bajića i Nenada Stefanovića nakon meča Igokea – FMP.

Tim iz Laktaša slavio je pobjedu 73:61. Na klupu se nakon pauze vratio Dragan Bajić.

“Čestitke mojim momcima na jako bitnoj pobjedi u ovom trenutku za nas. Ekipi FMP-a i treneru Stefanoviću želim puno sreće u nastavku ABA lige i da igraju dobru košarku kao što su je igrali u dosadašnjem dijelu sezone. Smatram da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu i da su moji momci, što sam rekao i u najavi meča, maksimalno odgovorili na sve ono što smo mi u pripremi postavili ispred sebe. Istakao bih odbrambeni dio utakmice, protiv ekipe koja u prosjeku daje 81 poen po utakmici u ligi, i spustili smo ih na 61 poen. Pred samu utakmicu sam rekao igračima da odbrana dobija ovu utakmicu i evo ispostavilo se da je tako. Kontrolisali smo prvo poluvrijeme, međutim ova ekipa FMP ima taj karakter da se nikad ne predaje. Kad god smo došli na 10 poena razlike uvijek su našli načina da se vrate i da imaju rezultatski priključak”, rekao je Bajić i nastavio:

“U drugom poluvremenu smo još bolje odgovorili i još čvršće na njihovu odbranu s tim da je kolega igrao sa nekom nižom postavom koja dosta širi i koja može da bude jako nezgodna. Mislim da smo u tim momentima sa zonskom odbranom odgovorili i da nisu imali pravo rješenje. Mi se okrećemo dalje, imamo teško gostovanje u Ljubljani i pokušaćemo kroz ovaj trening u subotu da se što bolje spremimo i da pokušamo na najbolji način odgovoriti u toj utakmici. Srećan sam što sam se vratio, jer 45 dana je takoreći prošlo , i meni treba vremena da se i ja vratim u formu.”

Nenad Stefanović, trener FMP-a čestitao je Igokei na pobjedi.

“Čestitke Igokei m:tel na zasluženoj pobjedi. Nama će trebati vremena da se adaptiramo na novonastalu situaciju bez Nevelsa, siguran sam da to možemo da uradimo, samo nam treba malo vremena da sve to legne. Mislim da generalno gledano i nismo odigrali lošu utakmicu nekih 32 minuta. Ali dva-tri puta po 2 minuta loše odbrane i napada vezano nas je koštalo nekog boljeg rezultata od ovog. Tako da još jednom čestitam Igokei m:tel na zasluženoj pobjedi. Mi već sutra produžavamo za Zadar, gdje imamo utakmicu u nedjelju, pokušaćemo tamo da iskorigujemo greške koje smo danas pravili i da probamo da odigramo bolju utakmicu u kontinuitetu.”

foto.Nikola Vuruna/Igokea mtel

About The Author