Bajić: Nijedna informacija nije došla do igrača

Izjava trenera Igokee Dragana Bajiča poslije poraza od Sc Derbija.

Domaći tim je slavio pobjedu 93:90 i tako se izjednačio po broju trijumfa sa Igokeom. Obe ekipe imaju po pet.

“Želim da čestitam SC Derbiju na večerašnjoj pobjedi. Momci su imali više želje i volje, dali maksimum sebe, borili se i zasluženo pobijedili”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić i nastavio:

“Nemam neki komentar na utakmicu jer moji igrači nisu bili glavama u utakmici, nijedna informacija nije mogla doprijeti do njih, takve su imali reakcije da ništa nije funkcionisalo ništa. Šta god da sam pokušavao i tražio od njih na utakmici nije bilo reakcije i samim tim smo primili 93 poena. Pogotovo defanzivno gdje smo pokušavali par puta da zaigramo. Međutim, mi smo utakmicu prestali igrati već nakon uvodnih tri-četiri minuta meča kad smo vodili 14:9 i tu je bio naš kraj. Moji igrači su vjerovatno pomislili kako će lako pobijediti, iako sam ih upozoravao da momci iz SC Derbija igraju odličnu košarku i da žele da nas pobijede, što se na kraju i desilo “, kaže Bajić i apostrofira posljednji tajm aut.

“Šlag na sve je posljednji tajm-aut, kad sam tri puta nacrtao i ponovio jedno te isto, a igrač izađe na teren i ne zna šta sam nacrtao na tabli. Nije samo jedan igra većina njih nismo bili sa glavama u utakmici. Čestitam SC Derbiju na zasluženoj pobjedi a mi sigurno nismo zaslužili trijumf”. 

foto:SC Derby

About The Author