Već u nedjelju kada bih se prestao baviti ovim poslom ne bih žalio

foto:kosarka24.ba

Košarkaši Igokee u meču 10. kola ABA lige dočekuju Partizan.

Trener Igokee Dragan Bajić zadovoljan je u kakvom stanju je njegov tim.

“Prvo bih krenuo od svog tima, što sam ja kao trener osjetio je taj neki “miris” svog tima to je bila utakmica u Istanbulu protiv Galatasaraja, bez obzira što smo doživjeli poraz, osjetilo se da je to ono što ja želim od tog tima. To se i nastavilo na utakmici s Megom u Laktašima gdje smo odigrali jako dobru utakmicu i sama pobjeda na vrućem terenu u Zadru. Došla je reprezentativna pauza pa ćemo vidjeti koliko će to uticati na neki dalji tok naše igre, vidjećemo u narednom periodu. Poslije povratka iz Makedonije smo se pripremalil za ovu utakmicu, a ono što me brine to su povrede nekih igrača na poslednjem treningu gdje smo ostali bez četiri igrača i prekinuli smo i trening. Dvojica sigurno neće biti u konkurenciji za subotu, a za druga dva igrača koja su se povrijedila trenutno nemam informacije medicinskog tima o stepenu povrede. Mi treneri se nosimo sa tim stvarima i moramo da pokušamo da prebrodimo te probleme i što spremniji uđemo u tu utakmicu”, rekao je Bajić pa potom govorio o Partizanu:

“Što se tiče Partizana to pokazuje i njihova pozicija na tabeli gdje dijele prvo mjesto. Tim Partizana je odlično posložen i prijeti nam opasnost sa svih pozicija, igraju raznovrsno i različitim petorka. Posvećeni su igri čovjek na čovjeka i prilagođavaju se protivniku i mijenjaju iz utakmice u utakmicu. Moji igrači koji su većim dijelom na lopti moraju cijelo vrijeme biti skoncentrisani i da se prilaogode tim stvarima. Moramo biti skoncetrisani svih 40 minuta na one zadatke koje smo postavili ispred sebe.”

Na drugoj strani će biti Željko Obradović.

“Sutrašnja utakmica je posebna i s mog trenerskog ugla, tu postoji neka emocija sa moje strane. Imao sam privilegiju da vodim ekipu protiv trenerskih gromada kao što su Boža Maljković, Dule Vujošević i Kari Pešić, pa i protiv Serđa Skariola prije sedam dana, ali sutrašnji dan kada ću voditi ekipu protiv Željka Obradović je šlag na tortu kada je moja trenerska karijera u pitanju. Od početka mog bavljenja ovim poslom sam ga posebno gledao, slušao, učio i to primjenjivao kroz svoju igru, što je dalo dobre rezultate- Već u nedjelju kada bih se prestao baviti ovim poslom ne bih žalio”.

Utakmica u Laktašima na programu je u subotu od 19 časova.

foto.kosarka24.ba

About The Author