Džikić: Igraćemo pred najvećim brojem navijača ove sezone

Košarkaši Budućnosti u subotu gostuju Partizanu.

U derbiju devetog kola Budućnost će na noge Partizanu. Bivši trener crno bijelih Aleksandar Džikić govorio je o narednom protivniku biranim riječima.

“Naš sljedeći protivnik u regionalnoj ligi je u svojim ambicijama vrlo jasan, povukli su poteze koji to nedvosmisleno potvrđuju. Kvalitet njihovog sastava je činjenično stanje, rade pod vodstvom trenera kojeg žele sve ekipe, to je valjda svima jasno. Znamo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica, pred najvećim brojem navijača pred kojima ćemo igrati ove sezone”, rekao je Džikić.

“Nesporno je da se radi o jednoj vrlo kvalitetnoj ekipi, sa jakim pojedincima. Pogledali smo video i počeli pripremu, poznati su nam, gledali smo utakmice ove sezone, radi se o ekipi koja igra agresivno na oba kraja terena. Moramo biti spremni na jednu zahtjevnu utakmicu, kako fizički, tako i mentalno. Pripremamo se, iskoristili smo dan poslije Cedevita Olimpije da se odmorimo i sigurno ćemo biti spremni za utakmicu u subotu”, rekao je u najavi meča bek Budućnosti Petar Popović.

Meč Partizan – Budućnost igraće se sa početkom od 21 čas.

foto:Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

About The Author