Derbi arhiviran, slijedi duplo kolo u Španiji

Košarkaši Crvene zvezde mts već su arhivirali pobjedu u prvom ovosezonskom duelu sa Partizanom, a već u ponedeljak slijedi put u Španiju, gdje crveno bele očekuju mečevi duplog kola (10 i 11.kolo) protiv Baskonije i Reala.

Na put neće krenuti Luka Mitrović kome je povrijeđena rožnjača tokom nedeljne utakmice u Beogradu.

Meč u Fernando Buesa Areni u Vitoriji igra se u utorak od 20.30 časova,a to će biti 13.duel dva kluba u Evroligi. Trenutno skor je 6/6, interesantan podatak je i da su obe ekipe slavile po tri puta kao gosti.

Baskonija je danas dobila novog trenera. Duška Ivanovića naslijedio je Neven Spahija.

“Imamo već danas trening i put, sutra meč. Poslije toga idemo za Madrid, imamo duel protiv Reala. Naravno to kratko vrijeme koje imamo koristimo da se upoznamo sa ovim što je potrebno za meč i da se trudimo da budemo dobri u tom duelu. Po posljednjoj informaciji koje smo dobili došlo je do promene trenera Baskonije. Tim koji će sa svojim kvalitetima naravno na parketu dati sve od sebe da nas savlada i da dođu do bodova.  Mi ćemo pokušati da napravimo najbolju moguću pripremu i da pružimo koliko je to moguće u tom duelu. Na put idemo bez Mitrovića, on je dobio eroziju rožnjače juče poslije meča. Zbog udarca prstom. Pokušaćemo to da nadomjestimo koliko je to moguće“, rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić pred petodnevni put u Španiju.

“Poslije bitne pobjede, a svaka u derbiju je važna, očekuje nas ponovo dupla nedelja. Nije prva u rasporedu, ali  nije lako posebno što imamo dva gostovanja u Španiji. Baskonija je u lošem ritmu u posljednjih nekoliko utakmica, ali promjena trenera će siguro donijeti neke promjene i u igri i biti šok terapija. Mi smo u dobrom ritmu kao tim ,kao ekipa, i dalje nam nedostaju neki igrači koji su povrijeđeni, sada nedostaje i Luka. tražimo se još uvek nismo bili u punom sastavu, polako idemo utakmicu po utakmicu”, rekao je Dejan Davidovac.

foto: KK Crvena zvezda mts

About The Author