Zvezda bolja od Budućnosti

Košarkaši Crvene zvezde u drugom kolu ABA lige pobijedili Budućnost.

Zvezda je slavila pobjedu 71:63 (19:14,18:15,8:18,26:16). Domači tim je krenuo agresivno u odbrani, na ivici faula i to im je donijelo rezultat. Gosti su teško dolazili do poena i otvorenih pozicija, što domaći tim koristi i dolazi do dvocifrene prednosti. Na početku drugog poluvremena Budućnost igra brže i jednostavnije i na krilima Di Džej Silija koji pogađa i asistira, gosti prave seriju i prelaze u vođstvo. Bili su u sjajnom momentumu, ali su onda svojim greškama dozvolili Zvezdi da se vrati, što domaća ekipa koristi brzo vraća lakim poenim prednost, koju čuva do kraja i dolazi do pobjede.

“Imali smo kontrolu do posljednje četvrtine, izgubljene lopte su prelomile, mi bi trebalo da igramo brže, bili smo statični u napadu.Dopustili smo Ognjenu Kuzmiću da poslije te svoje pomoći na pik end rolu uspješno rotira na visoke igrače, ali mislim da su sve te stvari popravljive”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić. 

“Jedna važna pobjeda za nas u situaciji koja je iziskivala od svih da damo još više. Večeras je to bilo zadovoljavajuće iako je bilo dosta grešaka. Momci su imali samo par minuta zajedničkog treninga 5 na 5, tako da nije bilo jednostavno ni za trenera ni za njih.Dobro smo kontrolisali u prvom dijelu meča situaciju, a treća četvrtina je napadački bila loša i u organizaciji i u odlukama. Bilo je potrebno da podignemo još nivo odbrane da bi došli do nekih laganih poena. Kada smo to uspjeli, bili smo tečniji u napadu, dali smo neke koševe i ušli smo u završnicu koja je bila stabilna”, rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Luka Mitrović sa 19 poena i sedam skokova najbolji kod pobjednika, Nikola Kalinić i Ognjen Kuzmić su imali po 13 poena i šest skokova. Zanimljivo da bivši igrač Budućnosti Nikola Ivanović za 22 minuta nije postigao poen (0/6 za tri). Na drugoj strani Di Džej Sili 19, Vili Rid 17 poena i sedam skokova, Vladimir Micov 11 poena.

foto:AdmiralBet ABAl eague/Dragana Stjepanović

About The Author