Bar je na nogama

Mornar u nedjelju dočekuje Crvenu zvezdu u revanšu polufinala ABA lige.

Zvezde dvokorakom do finala ili će se igrati majstorica znaće se u nedjelju oko 22 časa kada se završi revanš polufinala ABA lige Mornar – Crvena zvezda. 

Ove dvije ekipe do sada su odigrale tri meč u ABA ligi i sva tri puta je slavio aktuleni šampion ABA lige. Mornar i sutra bez jednog od najboljih Uroša Lukovića.

“Treba biti realan, Zvezda ima dvanaest podjednako kvalitetnih igrača, dok mi imamo sužen izbor, u rosteru će biti jedanaest igrača, među kojima i neki koji rijetko ulaze u igru. Do pobjede možemo doći jedino ukoliko budemo na svom najvišem nivou i ukoliko gosti budu prikazali jedno od svojih slabijih izdanja. Istina, svaka utakmica je za sebe posebna priča, naročito u plej-ofu. U prvom meču imali smo najslabije šutersko veče ove sezone u ABA ligi, a mi bez šuta za tri poena ne možemo da dobijemo ni mnogo lošije ekipe od Crvene zvezde. Nije ni Zvezda briljirala u prvoj utakmici, nego je jednostavno, kao dobra i iskusna ekipa, kažnjavala naše greške”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević i nastavio:

“Pokušaćemo da damo maksimum, nametnemo svoj, prepoznatljivi stil igre, uostalom, kao na svakoj utakmici, i da neko eventualno slabije izdanje Crvene zvezde iskoristimo. Jasno je da neće biti lako, jer ABA liga je njima prioritet. Vidjeli ste i sami, igrali su dvije utakmice ove nedjelje u Evroligi, a govorili su o Mornaru. Činjenica da su neki igrači odmarali protiv Fenerbahčea govori da je Zvezda fokusirana na ovu utakmicu i plej-of ABA lige. Jer, Zvezdi se kompletna sezona svodi na osvajanje ABA lige. Ponavljam, uz dobru atmosferu u dvorani i naše nadahnuto izdanje možemo da se nadamo iznenađenju i pobjedi i povratku u Beograd. A majstorica sa Zvezdom bila bi kruna najuspješnije sezone Mornara u njegovoj istoriji”.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili