Izgubili meč dobili Ilića

Dalibor Ilić se pokazao na seniorskoj sceni.

Igokea je od Bosne Royal doživjela jedan od najtežih poraza u posljednjoj deceniji u Ligi BiH. Bosna je bila razigranija i sa više želje od Igokee i sasvim zasluženo je pobijedila.

Trener Igokee Dragan Bajić je u izjavi za naš portal prije početka sezone najavio da će poraza biti, a da će se dati prilika i mlađim igračima. 

Klub je do sada ispunio sva rezultatska očekivanja. Kroz prvu ligu Republike Srpske su se afirmisali mladi igrači i ideja je da se kroz Ligu BiH dodatno afrirmišu.

Ideja ovog teksta nije da se opravda “šamar” u Sarajevu nego ono drugo. Prilika je data mladom igraču, koji je sigurno zaslužuje – Daliboru Iliću i ne treba biti puno košarkaški obrazovan i pametan da se vidi da je momak talentovan.

Protiv Širokog je dobio minutažu i vidjelo se da je bio u grčku u prvom seniorskom meču u Ligi BiH.

Ilić,koji je 2000. godište odigrao je ove sezone za Student Igokeu osamnaest mečeva u Prvoj ligi Republike Srpske i uostalom osvojio je i Kup Srpske.

Protiv Bosne je bio jedina svijetla tačka u Igokei.

Statistički za 25 ipo minuta postigao je devet poena i imao je DESET SKOKOVA , za dva je šutorao 4/4, za tri 0/1 i sa linije slobodnih bacanja 1/2.

Osim statistike ko je gledao meč mogao je da vidi i sjajno kretanje i reprertoar u napadu. Bilo je tu poena poslije “mangupskog” protrčavanja uz čeonu liniju iza leđa protivnika, poena poslije ofanzivnog skoka, iz šuta. U odbrani nimalo nije bio u podređenom položaju u odnosu na protivnike. Takođe vidi se da još saigrači nemaju toliko povjerenja u njega i da su ga par puta “preskočili” u napadu kada je bio u dorim situacijama.

Ilić je prije par dana napunio 18 godina i uskoro ga očekuje prvi profesionalni ugovor.

foto.kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili