Leotar je lider, Borac u trci za plej of

Košarkaši Leotara u derbiju pobijedili čelik. Borac bolji od Zrinjskog.

Leotar je u derbi meču 24. kola Lige BiH na domaćem terenu pobijedio Čelik 93:82. To je za tim iz Trebinja bila 14. pobjeda, kojom su se sa današnjjim rivalom izjednačili na čelu tabele. Leotar je iako oslabljen neigranjem kapitena Đorđija Ninkovića, meč prelomio u trećoj četvrtini.

Najbolji u ekipi Leotara bili su Stefan Mijović sa 24, Božo Đurasović sa 18, dok je Dejan Šakotić dodao poen manje. Milivoje Božović  je bio najraspoloženiji u poraženom timu sa 29 postignutih poena i 12 skokova, dok je Haris Delalić dao 22.

Košarkaši Borca bez kapitena Draška Kneževića, pobjedili su na svom parketu ekipu Zrinjskog rezultatom 86:79. Za Borac je ovo bila 10. pobjeda kojom su ostali u trci za plej of. Nikola Tanasković sa 21 poenom i 11 skokova bio je najbolji kod pobjednika. Džonathan Dejvis je ubacio 14, Srđan Kočić 11 poena. U gostujućem timu najefikasniji su bili Robert Soldo i Omar Pajić sa po 15 postignutih poena.

Široki je na Pecari stigao do pobjede protiv Bosne Royal rezultatom 80:76. U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio Eron Thomas sa 22 poena, a 16 je dodao Lovro Buljević, poen manje je imao Dario Drežnjak, koji je imao i 12 skokova. Na drugoj strani Sead Hadžifejzović 18 poena, Mihamed Pašalić je dao 16 uz 12 asistencija, Aleksandar Sokolović je imao 15 poena i 12 asistencija.

Ekipa Proma predvođena Nedimom Mustaficom, koji je ubacio 29 poena, je slavila na domaćem parketu protiv Čapljine rezultatom 89:82. Na drugoj strani najefikasniji bio Đorđe Savković sa 18 poena.

Košarkaši Slobode su na domaćem terenu bili bolji od Mladosti rezultatom 97:87. Slobodu je do pobjede vodio Darion Strong koji je ubacio 24 poena. Najefikasniji u ekipi Mladosti bio je Jovan Đorđević Marinković koji je postigao 24 poena.

foto: KK Leotar

About The Author