Bajić: Ništa ne mogu zamjeriti svojim momcima, čak i da smo izgubili (VIDEO)

Izjava trenera Igokee nakon pobjede protiv San Pablo Burgosa.

Igokea je drugu pobjedu u Top 16 fazi FIBA Lige šampiona zabilježila protiv aktuelnog pobjednika ovog takkmičenja San pablo Burgosa. Trener Igokee Dragan Bajić čestitao je pobjedu svojim igračima.

Čestitam svojim momcima i stručnom štabu na velikoj pobjedi. Dobro je poznato da smo prije dva dana igrali meč ABA lige, juče smo putovali cijeli dan, jednostavno nismo imali vremena da se spremimo za ovu utakmicu”, počeo je Bajić izlaganje na pres konferenciji.

“Ono što sam rekao igračima u svlačionici, velika je privilegija da imamo priliku da igramo protiv tima kao što je Burgos. To je polufinalista Lige Španije, osvajač FIBA Lige šampiona i svjetski šampion”, rekao je Bajić i nastavio:

“Što se tiče same utakmice, mislim da otvaranje nije bilo najbolje, trebalo je vremena da igrači uđu u ritam, a razlog je sigurno umor. Kako je vrijeme odmicalo, došli smo do svoje igre, pogotovo sam zadovoljan prvim poluvremenom, kada je odbrana u pitanju, mislim da je velika stvar kad se Burgos spusti na 33 poena. Mislim da smo mogli mirnije privesti meč kraju, došlo je do pada koncentracije, ali ništa ne mogu zamjeriti svojim momcima, čak i da smo izgubili, jer oni stvarno ulažu maksimalan napor i daju sve od sebe u svakoj utakmice. Neke greške i pad koncentracije su plod tog umora, ali mislim da smo na kraju ipak zasluženo pobijedili i da ćemo se sutra pokušati oporaviti i što bolje pripremiti za naredni meč”.

foto.championsleague

About The Author