Micov: Kraj karijere? Još godinu dana, pa ću vidjeti

Košarkaš Armanija Vladimir Micov govorio je ekskluzivno za Sport klub o predstojećem meču protiv Crvene zvezde, o tome da razmišlja o kraju karijere, kao i o trenerima sa kojima je kroz profesionalnu karijeru sarađivao. Posebno se osvrnuo na reči svog sadašnjeg trenera Etorea Mesine i istakao da milanski tim ima priliku da prekine istoriju poraza protiv Crvene zvezde.

Trener italijanskog tima je nedavno izjavio da je Micov veoma važan dio ekipe, kao i da atletski ne može da parira rivalima u Evroligi, ali da „košarku igra mozgom“.

„Znam, imam čak i isječak tog snimka. Ja sam sarađivao čak dvije godine sa njim u CSKA, to je bio veliki iskorak za mene u karijeri, iz Kantua me je pozvao u CSKA. Ovo je moja četvrta godina saradnje sa njim, imam prelijepo iskustvo sa njim. Znam šta misli o meni, ali hajde kad je rekao već zvanično… Da nemam najbrže noge, ali da sam pametan. Zna se to cijelu moju karijeru, ja nisam neki atleta, ali imam mozak, igram mozgom košarku“, objasnio je Micov.

On je govorio i o očekivanjima protiv Crvene zvezde protiv koje Armani nema pobedu u Evroligi, ni u Beogradu, ni u Milanu. Ovosezonski duel u dvorani „Aleksandar Nikolić“ na programu je u utorak, od 18 časova.

„Radonjić i ja smo dobri prijatelji, čujemo se i vidimo kad god možemo. On opet čini čuda u Zvezdi. Od početka su forsirani strani igrači, neke je otpustio, vratio je domaće igrače, dao im veću ulogu, što podržavam. Napravio je neka čuda u Evroligi. Dobio je Panatinaikos na strani, pa izgubio od Budućnosti. To je čist pokazatelj da ne razmišlja tako da se odustaje od Evrolige jer su pretposljednji na tabeli. Pokazuje kvalitet i ozbiljnost i bore se u Evroligi. Što se tiče same utakmice, svaki put govorimo da smo mi favoriti na papiru, a na kraju se ispostavi da u istoriji nikada Armani nije dobio Crvenu zvezdu, što je neki nevjerovatan podatak. Doduše, nije odigrano mnogo utakmica, valjda samo pet, ali opet taj podatak… Sada smo opet mi jesmo favoriti, ali stvarno mislim da treba da prestanemo da govorimo da smo mi favoriti jer istorija je ta koja ne ide u našu korist“.

Iako je još pre nekoliko godina prvi put rekao da počinje da razmišlja o kraju karijere, Micov je istakao da je plan da još godinu dana ostane u Milanu, a da zatim razmišlja gdje vidi sebe van terena.

„Najteže pitanje. Ja za manje od mjesec dana punim 36 godina, teško pitanje u smislu svi govore istu priču, košarka je sve što mi znamo, kad se šale da znaš samo da tapkaš loptu i ništa drugo ne znaš. Svi smo mi kao roboti cijelu karijeru, pratimo tuđa pravila, odjednom poslije toga ne znaš šta ćeš sa sobom. Sigurno da ima tu sportista koji su sebe našli negdje, ali mi smo sebe navikli na napornu fizičku aktivnost, pa kad završim karijeru ne mogu da sjedim kući na kauču i da gledam televiziju. Imam nekih idejica u smislu šta bih mogao„, rekao je Micov i dodao:

„Ne vidim sebe u košarci, pogotovo ne da budem trener. Ne zanima me to jer kao trener morate da budete mnogo više fokusirani na teren i ekipu, čak i tokom ljeta, treneri moraju da pripremaju ekipu, pojačanja, kampove. To je još gori posao, ceo dan ste ispred TV, sređujete video protivnika, gledate utakmice, to je katastrofa. Još ne vidim sebe negdje. Ove sezone sam najviše razmišljao o svemu tome jer sam ove sezone bio povrijeđen kao nikada do sada. Imao sam dvije povrede, koje su me udaljile sa terena, imao sam koronu četiri nedelje. To su tri odsustva velika. Izludio sam, stariji sam, umorniji, teže mi je da se vraćam u formu, teže mi je da radim individualno. Sada sam zdrav, igram dobro, svi guramo dobro i srećni smo. Da izguram sezonu do kraja, probam da se izborim za još jedan jednogodišnji ugovor, pa da završavam karijeru“.

foto:euroleague

About The Author