Trener Burgosa: Igokea je došla da dobije

Košarkapi Burgosa u utorak dočekuju Igokeu u meču FIBA Lige šampiona.

Obe utakmice će biti odigrane u Španiji, nakon što Burgos nije doputovao prije 15 dana u Laktaše zbog toga što su u timu imai igrače zaražene virusom Korona.

Burgos, koji brani titulu pobjednika FIBA Lige šampiona, eventualnim trijumfom sutra može obezbijediti plasman na završni turnir. Burgos ima osam pobjeda u nizu u ovom takmičenju što je rekord.

“Imamo puno poštovanja i ovo je za nas najvažnija utakmica u martu”, rekao je trener Burgosa Đoan Penjaroja. On je ovu ekipu prošle sezone od kvalifikacije doveo do šampionske titule.

Analizirao je trener Burgosa i Igokeu.

“To je tim na visokom nivou. Odigrali su izvanredno prvu fazu. Veoma su visoku, sjajne atlete i igrači sa dobrom psihološkom pripremom. Biće različita utakmica od onih koje igramo u Ligi. Oni se trude da ne igraju u istom ritmu i došli su ovde da dobiju obe utakmice kako bi se kvalifikovali za završni turnir.”.

U ovom timu, koji je za vikend u ACB ligi pobijedio Unikahu 101:93, prvi strijelac je bivši igrač Cedevite, Brazilac Vitor Benite sa 13,7 poena, odmah uz njega su i ostali igrači iz bekovske linije Tadeus Mekfaden sa 12,2 i bivši bek Partizana Aleks Renfro, koji ubacuje 11,3 poena. Pod košem odlično igra kubanski centar Žasiel Rivero, koji je na prosjeku od 13,1 poena, a tu je i Dejan Kravić, koji postiže oko 10 poena po meču. U organizaciji igre i dalje je sjajan iako u poznim godinama Omar Kuk, tu su i sjajni defanzivac i skakak Džordan Sako, iskusni Ćavi Rabaseda i ekplozivni krilni centar Ken Horton koji ima i odličan šut sa distance.

foto:championsleague

About The Author