Smit u posljednjoj sekundi srušio Mornar (VIDEO)

Mega se revanširala Mornaru i poslije velikog preokreta i polaganja Smita u posljednjoj sekundi došla do velike pobjede!

Košarkaši Mege su u utakmici 18. kola ABA lige u sjajnom i nevjerovatno uzbudljivom meču savladali Mornar sa 90:89 (25:24, 14:27, 22:16, 29:22). Mega je gubila 15 razlike početkom posljednje četvrtine, činilo se da je meč izgubljen u posljednjem minutu, ali je poslije promašenih slobodnih bacanja Mornara plej Mege Smit je polaganjem u posljednjoj sekundi donio trijumf za veliko slavlje na terenu.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Marko Simonović sa 23 poena i Filip Petrušev sa 19. U redovima Mornara su se istakli Marko Jeremić sa 28 poena i Derek Nidam sa 22.

“Znali smo protiv koga igramo i u najavi utakmice smo napomenuli da se radi o timu koji je ostvario ambicije, učestvuje u top 16 fazi Evrokupa i ima ekipu koja je jako respektabilna i koja im odlične rezultate na dva fronta. Takođe, u međuvremenu su se pojačali veoma kvalitetno dovođenjem Gordića i Hamiltona. Nisu nas, niti su mogli da nas iznenade dobrom igrom. Gaje izuzetno napadački stil igre, sa dosta šuteva za tri poena i to se pokazalo kao problem u prvom poluvremenu. Ne bih mogao da kažem da smo igrali lošu odranu, ali svaki naš pad koncentracije su kažnjavali, prije svih Jeremić. Ipak, uspjeli smo da održimo priključak, promijenili smo karakter i pristup u odbrani i vjerovali smo da možemo da dođemo do preokreta. Bez obzira na njihov odličan učinak u napadu, držali smo razliku na devet do pet poena koja je davala nadu da možemo do pobjede, što smo i učinili“, rekao je trener Mege Vlado Jovanović.

Poslije 18 odigranih kola ABA lige Mega Soccerbet ima 12 pobeda i 6 poraza dok Mornar ima skor 13-4 uz jedan meč manje.

foto:Mega/Ivica Veselinov

About The Author