LŠ: Igokea je među 16 najboljih

Košarkaši Igokee nastavljaju takmičenje u FIBA Ligi šampiona.

Pred posljednje kolo Igokea je imala dva puta do 16 najbolji. Pobjeda protiv Turk Telekoma ili trijumf Limoža protiv Hapoela. Igokea nije uspjela da trijumfuje u Istanbulu izgubili su 94:86, ali je Limož u meču koji za njih nije imao rezultatski značaj pobijedio Hapoel 88:83 i šampion BiH i turska ekipa idu dalje.

U nastavku biće formirane četiri grupe sa po četiri tima od kojih će po dvije najboljeplasirane ekipe ići dalje. Žrijeb je zakazan za drugi februar.

Što se tiče utakmica u Istanbulu domaća ekipa je uglavnom vodila, ali je Igokea konstantno stizala vođstvo. na dva minuta i 20 sekundi do kraja trojkom Talića Igokea je povela 83:82. Ipak domaći tim pravi seriju 7:0 za vođstvo 89:83. Posljednji priključak Igokea je imala poslije trojke Jošila za 89:86. Onda je Erik na drugoj strani pogodio oba slobodna bacanja i odbio napad gostujućeg tima.

U pobjedničkom sastavu Majkl Erik je postigao 21 poen. Na drugoj strani Džeki Karmajkl 18, Edin Atić 16 poena šest skokova i osam asistencija, Entoni Klemons je dao 12, Darko Talić 10. U debitantskom nastupu u dresu Igokee Stiven Grej je dao sedam poena.

foto:championsleague

About The Author