U ovakvim utakmicama se pokazuje veličina tima

Košarkaši Igokee u meču 15. kola ABA lige dočekuju Krku.

Nastavlja se težak ritam za košarkaše Igokee. U nedjelju su igrali protiv Mege, pa u utorak protiv Limoža i sada slijedi meč protiv Krke. Sjajnim igrama u dosadašnjem dijelu sezone ekipa Dragana Bajića nametnula je imperativ pobjede.

“Očekuje nas treća utakmica u sedam dana, poznato je koliko su prethodne dvije utakmice bile iscrpljujuće za nas. Malo je vremena za odmor i pripremu same utakmice protiv Krke. Respektujem ekipu Krke i rad trenera Anzulovića. Mislim da su u dosadašnjem periodu uradili dobar posao. Pokazali su to pobjedama na strani u Zadru, Splitu i Čačku da je to tim koji ne dolazi nigdje sa bijelom zastavom. Tako će, siguran sam, i na ovoj našoj utakmici. Krka je jako specifičan tim, može se reći da su radnička ekipa, znaju da budu nezgodni posebno ako vas uvuku u njihov ritam”, rekao je u najavi meča trener Igokee Dragan Bajić i nastavio:

“Ono što sam rekao svojim igračima je da će ova utakmica pokazati koliko smo veliki tim, da mi moramo, ne gledajući ime protivnika, ući sa maksimalnim angažmanom i da ono što se dogovorimo prije utakmice da to ispoštujemo na terenu na najbolji mogući način. To se do sada pokazalo u dobrim izdanjima kako u ABA ligi tako i u Ligi šampiona. Znamo kvalitete Krke i pokušćemo se maksimalno prilagoditi na njihov stil igre. Mi moramo iz jake i agresivne odbrane, kao i prethodne utakmice, da dolazimo do dosta lakih poena i da izvršimo individualne zadatke na najbolji mogući način. Moramo odreagovati i kao tim, kao što smo radili i do sada, i nadam se ćemo sa takvim pristupom ostvariti novu pobjedu u ABA ligi”.

Dalibor Ilić polako se vraća u formu nakon pauze zbog povrede.

“Očekuje nas još jedna zahtjevna utakmica, ekipa Krke nije ni malo naivan tim. Znaju da budu neugodan tim što i pokazuju ove sezone. Igraju dosta nepredvidivo, u toku same utakmice mijenjaju dosta stvari, kako u odbrani tako i u napadu.  Sigurno je da neće biti lako, ali u ovakvim utakmicama se pokazuje moć i veličina tima. Ne bježimo od uloge favorita, dosta stvari zavisi  od samih nas i da se za dosta stvari mi pitamo. Vjerujem da s ozbiljnim pristupom i energijom koju pokazujemo tokom cijele sezone na kraju doći do pozitivnog ishoda i nastaviti kontinuitet dobrih utakmica”, kaže Ilić.

Meč Igokea – Krka na programu je u nedjelju od 19 časova.

foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

About The Author